• Sök
  • Hjälp-
    medel

Gästrik Konst  

Påskens konstrunda i västra Gästrikland

Med sitt årligen återkommande evenemang har Gästrik Konst blivit en tradition och ett begrepp bland både besökare och konstnärer. Konstrundan är en stark tradition som lockar stora skaror och innebär många möten mellan människor kring konsten. Varje påskhelg sedan 2001 presenterar konstnärer och konsthantverkare sina alster i egna ateljéer och tillfälliga utställningslokaler, dessutom arrangeras en samlingsutställning i Konsthallen på Kulturcentrum. 

Gästrik Konst 25 - 28 mars

Årets konstrunda är den sextonde i ordningen. Även i denna runda erbjuds besökarna på ett rikt utbud av konst i olika tekniker. Många besök är återseenden och
andra innebär nya bekantskaper. Lokalerna är en blandning
av konstnärernas egna ateljéer och allmänna lokaler.

Samlingsutställningen arrangeras för tredje året i Konsthallen i Sandvikens Kulturcentrum. Öppettiderna i samtliga lokaler är som tidigare 11–16 varje dag.

Invigning

Invigningen äger rum i Västerbergs Folkhögskola på långfredagen kl 11.00. Invigningstalare är Ingela Broström, intendent vid Länsmuseet Gävleborg.

Utställare 2016

Under fliken "Utställare 2016" kan du läsa om årets alla utställare och även hitta till utställningslokalerna!

Ny information om utställare vid Gysinge Bruk

I Gysinge flyttar Elin Folkesson från Sädesmagasinet till Café Uddén. Connor Ray som skulle ställt ut i caféet kan tyvärr inte delta i årets konstrunda. Vi ser fram emot att få ta del av hans konst  nästa år.
I Sädesmagasinet blir det ingen utställare i år. I övrigt genomförs planerade utställningar i Gysinge.

Vi finns på sociala medier

Facebook
Kontakta oss på Twitter
Ring oss

Foldern 2016 - ute nu!

Nu kan du hämta ditt exemplar av Gästrik Konsts folder för 2016. Foldrarna finns på turistbyråerna i Hofors, Ockelbo, Sandviken och Gävle. Du hittar även foldrarna i Gysinge, Västerbergs Folkhögskola, Högbo Brukshotell och Konsthallen i Sandviken.

Foldern som Pdf-fil

Du kan även hämta hem foldern som pdf-fil via länken under.
Folder - Gästrik Konst 2016PDF (pdf, 999.5 kB)

Gästrik Konst
Gästrik Konst 2016

Folderomslag: Elin Folkesson

Sidan uppdaterad: 2016-03-18

Kontakta sidansvarig: