TRANSLATE
 • Sök
 • Hjälp-
  medel
Gågatan i Sandviken

Demokrati och medborgardialog

Var med och påverka hur Sandviken ska utvecklas. På denna sida kan du bl. a. ta del av kallelser, protokoll och handlingar samt kontakta de förtroendevalda. Du kan också få tips på hur du kan framföra dina idéer till kommunen.

Har du frågor, synpunkter eller förslag?

frågepanelenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har du möjlighet att ställa frågor till företrädare för de politiska partierna. Vill du lämna beröm, förslag eller klagomål på vår verksamhet kan du enkelt lämna en synpunkt. Synpunkterna besvaras av den tjänsteman som ansvarar för verksamheten.

Alla som bor i Sandvikens kommun har även möjlighet att lämna medborgarförslag som sedan tas upp och beslutas i kommunfullmäktige.

Tyck till om aktuella planer

I samband med framtagande av nya planer går dessa ofta ut på samråd där allmänheten kan lämna synpunkter på det nya förslaget. Aktuella samråd annonseras på startsidan för sandviken.se och i lokalpressen. Samråd kring detaljplaner finns samlade på sidan: Detaljplaner

Kommunallag och Befogenhetslag

Sveriges kommuner styrs av kommunallagen och befogenhetslagen.
Kommunallagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Befogenhetslagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Plussa Centrum
 • Lämna dina synpunkter  Dina synpunkter, beröm och klagomål är viktiga för oss. Hjälp oss att bli bättre!
 • Sandvikens kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  På vår Facebooksida kan du komma med ideer, diskutera med andra, tycka till eller bara följa vad som skrivs på vår sida.  
 • Medborgarförslag  Lämna ett medborgarförslag och påverka kommunens verksamheter
 • Frågepanelen

  Frågepanelenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  Fråga våra förtroendevalda politiker om deras åsikter i ämnen som intresserar dig eller berätta vad du tycker ska göras i Sandvikens Kommun!  

Sidan uppdaterad: 2015-03-03

Ansvarig förvaltning/enhet: Kommunstyrelseförvaltningen
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se