• Sök
  • Hjälp-
    medel

Litteraturhuset Trampolin

Litteraturhuset Trampolin är en del av Sandvikens Kulturcentrum. Verksamhetens syfte är att stärka barn och ungas läs- och språkutveckling genom olika estetiska uttrycksformer, med fokus på berättande.

Våra lokaler i Sandvikens Kulturcentrum invigdes den 5 april 2014.  Sandvikens kommun är huvudman för verksamheten. Genom ett treårigt stöd från Region Gävleborg kan vi bedriva verksamhet i hela länet.


Aktuellt

2016-08-12                                                                         Höstens öppna verkstäder                                         Våra öppna verkstäder Mellisöppnas i nytt fönster och nyheten Fantasifabrikenöppnas i nytt fönster öppnar vecka 35. Mer information om tider och innehåll hittar du om du klickar på respektive länk. Välkomna!

2016-05-24
Sommarlov på Trampolin!
I sommar erbjuder vi aktiviteterna Skrivarlyan - lek med ord och Skaparverkstad på arabiska på Trampolin och ute på våra filialbibliotek. Information om datum, tider och hur du anmäler dig hittar du här.

Skrivarlyan - lek med ordPDF (pdf, 1 MB) (PDF för utskrift)

2016-05-16                                                             Annorlunda superhjältar!
Häröppnas i nytt fönster hittar du alla fantastiska superhjältar som skapats av elever i åk 2 under årets kulturvecka.

2016-05-02
Nytt material kring projektet Uppdraget
Uppdraget är ett historie-, litteratur- och skapandeprojekt med utgångspunkt från Camilla Lagerqvists ungdomsroman med samma namn. Nu finns ett inspirationsmaterial kring projektet för fri nedladdning. Dessutom publicerar vi en studie av Fredrik Lindstrand kring lärprocessen. Läs mer här.

2016-02-08
Ny rapport om att kombinera bokläsning och teater
Hösten 2015 deltog förskolebarn och pedagoger i Hofors kommun i ett pilotprojekt utifrån konceptet Läs en teater! Nu finns en rapport om arbetet. Läs mer här.

2016-02-01
Skrivarlyan - mobilt skrivinspirationsmaterial
Skrivarlyan är ett nyframtaget material och består av en större och en mindre väska som innehåller skrivinspirationsmaterial som t.ex. pennor, skrivböcker, post-it-lappar, laminerade foton och ordburkar. Läs mer här.

 

Litteraturhusbloggen
Öppettider Litteraturhuset Trampolin

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Registrera din e-postadress här så får du nyhetsbrev från Litteraturhuset Trampolin.

Följ Sandvikens Kulturcentrum på sociala medier

Sidan uppdaterad: 2016-08-22

Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Sidansvarig: Elin Folkesson