Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Denna information gäller för Hofors, Ockelbo och Sandvikens kommun.

Denna information gäller för Hofors, Ockelbo och Sandvikens kommun.

Avfall och återvinning 

Ditt avfall är ofta en resurs för någon annan och därför är det bästa om det tas tillvara. Kläder, husgeråd, möbler och annat kan komma till nytta i stället för att bli sopor. Kan det inte återanvändas så kan material eller energi utvinnas.

I Gästrikland är det kommunalförbundet Gästrike Återvinnare som ansvarar för hanteringen av hushållsavfall.

www.gastrikeatervinnare.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns bl.a. information om sophämtning, kompostering, slamtömning, latrinhämtning, avgifter, öppettider m.m. På webbplatsen hittar du också en sorteringsguide.

Återanvändning

Det du inte längre behöver kan du sälja själv på loppis eller genom annonsering. Är du inte intresserad av det så finns många organisationer, skolklasser och föreningar som anordnar loppis och får nytta av pengarna. På Gästrike återvinnares hemsida finns miljötipslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och second handbutiker i regionenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster listade.

Återvinningscentraler och miljöstationer

Återvinningscentraler finns i Sandviken, Järbo, Kungsgården, Årsunda och Österfärnebo. Det finns bemannade miljöstationer där du kan lämna ditt farliga avfall på alla återvinningscentraler.
Öppettider och adresser till åtevinningscentralerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tidningar och förpackningar

Förpacknings- och tidnings­insamlingenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, FTI, ansvarar för insamling av sorterade förpackningar och tidningar. Det lämnas på återvinninsstationer som ofta finns i bostadsområden och vid butiker. På deras sida finns en sorteringsguidelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Vid klagomål på en återvinningsstation, fyll i detta formulärlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på FTI´s hemsida.

Latrin och slam

Anmälan om latrinkompostering görs till Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning. Det finns möjlighet att ansöka om förlängt slamtömningsintervall hos Gästrike återvinnarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Farligt avfall

Till farligt avfall hör till exempel kemikalier elavfall och batterier. Sånt som även i små mängder ger många negativa effekter. Läs mer information om farligt avfalllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Överblivna mediciner är också farliga i sopor och i avlopp och ska lämnas in på apotek.

Sidan uppdaterad: 2017-04-27
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Västra Gästriklands samhällsbyggnads­­förvaltning verkar för en hållbar utveckling i Hofors, Ockelbo och Sandviken.