Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Denna information gäller för Hofors, Ockelbo och Sandvikens kommun.

Denna information gäller för Hofors, Ockelbo och Sandvikens kommun.

Djur och lantbruk

Alla djur ska behandlas väl och skyddas från onödigt lidande. Huvudansvaret för detta ligger hos var och en som har djur i sin vård.

Djurskydd

Länsstyrelsen Gävleborg ansvarar för djurskyddskontroll och för foderkontroll. Länsstyrelsens tillsynsverksamhet omfattar bl.a. djur i lantbruk, sällskapsdjur, försöksdjur, cirkusar och transporter. Regler för djurskyddet finns i djurskyddslagen, djurskyddsförordningen och ett antal olika föreskrifter. Mer information hittar du på Länsstyrelsens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information om djur och djurhållning finns även på Jordbruksverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Miljötillsyn

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning ansvarar för miljötillsynen på lantbruk. Det innebär kontroller och bedömningar av lantbruksverksamheten för att  säkerställa att miljöbalkens regler följs och därmed begränsa negativ påverkan på miljön.
Mer information om att driva verksamhet med djur

Störande vilda djur och fåglar

Det är svårt att ge ett entydigt svar på vem man ska kontakta om ärenden där djur orsakar en störning. Det beror mycket på var störningen sker, vilken typ av djur det handlar om och vilken typ av störning det rör sig om.

Sidan uppdaterad: 2018-10-19
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning - Tillsammans skapar vi framtidens samhälle i Hofors, Ockelbo och Sandviken.