Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Denna information gäller för Hofors, Ockelbo och Sandvikens kommun.

Denna information gäller för Hofors, Ockelbo och Sandvikens kommun.

Hållbara transporter

Cykelvänlig arbetsplats

Cykelvänlig arbetsplats Gävleborg är en utmärkelse till arbetsplatser i Gävleborg som gör det lätt för anställda att välja cykeln, både till/från arbetet och i tjänsten. Utmärkelsen ger arbetsplatsen stärkt image samt friskare och sundare medarbetare.

Sandbacka Science Park

Sandbacka Science Park är diplomerad som cykelvänlig arbetsplats. De klarade av första nivån i diplomeringen och är i och med det den första cykelvänliga arbetsplatsen i Sandviken.

Det känns jätteroligt att uppfylla kriterierna för cykelvänlig arbetsplats. Att främja cykling är ett viktigt steg mot att bli ett fossilfritt Sandviken. Nu ska vi jobba vidare med cykelfrågor och siktar på att klara nästa nivå i diplomeringen, berättar en entusiastisk Kenneth Sjöholm, projektledare.

Såhär glad blir man av att cykla till jobbet

Stadshuset är en cykelvänlig arbetsplats

Sandviken kommun är från och med 2019 diplomerad som en cykelvänlig arbetsplats.

Cykelvänlig arbetsplats är en utmärkelse till arbetsplatser som gör det lätt för anställda att välja cykeln och som ökar möjligheten till vardagsmotion för de anställda. Kommundirektör Pär Jerfström delade ut diplomet under måndagen den 16 september.

Fler nivåer i utmärkelsen

I utmärkelsen finns olika nivåer som måste uppfyllas och stadshuset har valt att börja med den första nivån, i form av 1 stjärna, totalt sett kan en arbetsplats nå upp till 3 stjärnor.

Christine Sisell på Region Gävleborg berättar om potentialen för ökad cykling i Sandviken. Cirka 50 procent skulle ha 15 minuter cykling till arbetsplatsen eller skolan om infrastrukturen för cykel förbättras.

Stadshuset har gjort ett bra arbete med att få anställda att välja cykeln och att goda förutsättningar finns för att nå fler stjärnor i framtiden, säger Christine Sisell, Region Gävleborg.

 

Kan vårt företag diplomera sig?

Beroende på hur många kriterier arbetsplatsen uppfyller finns tre nivåer, från en till tre stjärnor.

Hur anmäler jag mig?

Är du ett företag i Sandviken, Hofors eller Ockelbo som vill diplomera er arbetsplats? Kontakta kommunens energi och klimatrådgivare på 026 24 00 00.

Vill ditt företag testa elcykel?

Energi- och klimatrådgivningen lånar ut elcyklar till ditt företag som vill prova på. Hör av er till 026-24 00 00 om ditt företag är intresserad av en testvecka med elcykeln.

elcyklar

Sidan uppdaterad: 2020-03-10
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning - Tillsammans skapar vi framtidens samhälle i Hofors, Ockelbo och Sandviken.