Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Denna information gäller för Hofors, Ockelbo och Sandvikens kommun.

Denna information gäller för Hofors, Ockelbo och Sandvikens kommun.

Trafikantveckan 2019

Varje år arrangeras den europeiska trafikantveckan mellan 16-22 september. Det är ett europeiskt initiativ för att uppmuntra till hållbara resor och transporter. Förra året deltog 2.792 städer i 54 länder genom att genomföra olika aktiviteter under veckan. Årets tema är ”Safe cycling and walking" och Sandvikens kommun deltar.

Trafikantveckan


Vad händer i Sandviken under veckan?

Under veckan kommer du kunna ta del av många olika aktiviter i Sandviken. Var med och utveckla framtidens cykelvägar, hjälp oss skapa ett hållbart centrum, delta på en av Sveriges största friskvårdssatsningar, få dina frågor om elbil och miljö besvarade av duktiga föreläsare och mycket mer, berättar Joakim Lindgren som är energi- och klimatrådgivare vid Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning.


Läs mer om våra aktiviteter under trafikantveckan och anmäl ditt deltagande nedan:

Elbil - Hur svårt ska det vara?

Elbil


Intresset för elbilen fortsätter öka och frågorna är många. Är elbilen verkligen bra för miljön? Hur långt kan jag åka när det är kallt ute? Vilka elbilar finns det på marknaden? Vart kan jag ladda min elbil och hur bra funkar det i praktiken?

Välkommen på informationskväll!

Den 19 september bjuder energi- och klimatrådgivningen in till en informationskväll på Kulturcentrum i Sandviken om hållbarhet och elbil.

Under kvällen kan du möta bilhandlare som visar upp några av deras senaste elbilar, träffa leverantörer av laddboxar samt få dina frågor om elbilen besvarade under en spännande föreläsning. En av talarna under kvällen är hållbarhetsexperten Jessica Cederberg Wodmar som är författare till boken ”50 myter om hållbarhet”.

Datum: 19 september, kl 16:30-20:00. Föredragen börjar kl 17:30.
Plats: Musikverket, Kulturcentrum, Sandviken
Hur fick du reda på om elbilskvällen? * (obligatorisk)
Hur fick du reda på om elbilskvällen?Workshop - Cykelplan Sandvikens kommun

Cykel

Hur kan vi tillsammans bidra till att öka cykelns attraktivitet i Sandvikens kommun och inspirera människor till att cykla mer? Hur skapar vi trygga och tillgängliga cykelvägar för alla, året om?

Välkommen att delta på vår workshop

Där får du chansen att tycka till om hur det är att cykla i Sandvikens kommun och hjälpa till med framtagandet av nya cykelplanen.

Plats: Hansens Café & Bageri, Köpmangatan 22, Sandviken
Datum: 18 september, 16.00 - 19.00

Hur fick du reda på om workshop cykelplan? * (obligatorisk)
Hur fick du reda på om workshop cykelplan?Workshop - Cykeln som motor för ett levande centrum

Cykel

Det fanns en tid då cykeln dominerade Sandvikens stadsbild. Det cyklades mellan byar och gårdar. Mellan hem och arbete. Med tiden ersattes cykeln av bilen. Staden kom att anpassa sig därefter.

Nu återkommer cykeln på bred front. Teknikutvecklingen och förändrade beteenden gör att vi cyklar alltmer. Cykeln ser inte alltid ut som en cykel. Den drivs med el, vilket gör att vi cyklar längre sträckor och väljer att ställa bilen i garaget. Cykeln blir mer av en investering och ibland en statussymbol.

Hur kan vi skapa ett centrum där cykeln bidrar till att göra det mer levande?

Dit du vill ta dig på cykel för att du vet att det är tryggt och säkert att parkera där. Du vet att du får cykeln omhändertagen samtidigt som du arbetar, handlar och roar dig. Ett centrum som utvecklats med nya lösningar på entreprenörskap, handel och social gemenskap. Välkommen på workshop.

Plats: Hansens Café & Bageri, Köpmangatan 22, Sandviken
Datum: 16 september, 16.00 - 19.00

Hur fick du reda på om det här evenemanget? * (obligatorisk)
Hur fick du reda på om det här evenemanget?Bilfria dagen

Mer information kommer inom kort.


Vill du också engagera dig i trafikantveckan?

Kontakt:
Joakim.lindgren@sandviken.se
Tel: 026-24 16 18

Sidan uppdaterad: 2019-09-12
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning - Tillsammans skapar vi framtidens samhälle i Hofors, Ockelbo och Sandviken.