Bli miljöhjälte! Prova på en el-lastcykel gratis under tre månader

Funderar du på att lösa livspusslet med lastcykel med elassistans? Nu har du chansen att prova på en el-lastcykel helt gratis under tre månader i projektet Last för alla.

Nu startar Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning projektet Last för alla, ett projekt där du kan medverka och bidra till Sveriges ambitioner om att resa hållbart!

Vi vill rekrytera fem barnfamiljer som vill prova en el-lastcykel under tre månader. El-lastcykeln är en perfekt lösning för dig som behöver skjutsa barnen eller kanske storhandla. Är du en av familjerna vi söker?

Under tre månader lånar vi ut fem el-lastcyklar från ActLife7. Provperioden pågår från juli till oktober. Under perioden kan du dela med dig av dina upplevelser och dessa kan sedan hjälpa oss att bättre planera Sandviken för cyklar.

Att cykla främjar hälsan, miljön och klimatet

Genom att använda cykel istället för bil bidrar vi till bättre luftkvalitet, halverar risken att drabbas av både hjärt- och kärlsjukdomar och andra sjukdomar utöver att vi samtidigt minskar vår miljöpåverkan. Sedan är det så klart också roligt för hela familjen!

Statistiken visar att hälften av alla resor i Sverige är kortare än 5 kilometer. Då 92 % av alla personbilar i trafik i Sverige idag är fossildrivna fordon så har cyklar stor potential att ersätta många korta och klimatpåverkande resor.

Anmäl dig senast 4 juni

Familjerna vi söker ska ha minst ett barn under 10 år, bor i Sandvikens kommun och har en säker plats för att parkera el-lastcykeln på kvällen.

Det är gratis för dig att låna el-lastcykeln, och vi vill gärna följa er resa! Det gör ni genom att aktivt dela erfarenheterna med oss genom att till exempel delta i intervjuer med oss och skriva en dagbok. Ditt bidrag kommer att hjälpa oss bättre planera Sandviken för lastcyklar!

Anmäl ditt intresse.

Mer information om projektet

Mer information om projektet Last för alla.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se