Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Europeiska trafikantveckan

Europeiska trafikantveckan (European Mobility Week) är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter.

Europeiska trafikantveckan (European Mobility Week) är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter.

Varje kommun utformar sina egna aktiviteter. Det kan handla om exempelvis aktiviteter inom kollektivtrafik, gång och cykel, men också resfria möten, samåkning, bilpooler, sparsam körning och trafikplanering för attraktiva tätorter.

Den europeiska trafikantveckan äger rum den 16-22 september 2018.

Förra året medverkade 2526 kommuner och städer i 51 länder tillsammans med regioner, företag och ideella organisationer.

Var med och tävla!

När det kommer till mat, mode och musik gillar vi variation. Hur kommer det sig att vi så envist följer samma mönster när vi ska färdas?

Årets tema under trafikantveckan är Mix and Move. Det handlar om att hitta kreativa och hållbara sätt att färdas från A till B.

Under denna vecka vill vi uppmana er till att prova något nytt. Cykla till gymmet för att bränna lite extra kalorier, ta bussen till mötet för att hinna förbereda presentationen eller samåk till jobbet för att spara pengar.

Fota eller filma din kreativa lösning för en hållbar resa eller transport och berätta om den i ett e-postmeddelande. Skicka ditt bidrag till vgs@sandviken.se. I slutet av trafikantveckan dras en vinnare som meddelas via e-post.

Bilfria dagen 22 september

Veckan avslutas på lördagen med den bilfria dagen. Vi vill uppmana er att göra som tusentals andra runt om i världen och ställa bilen för istället hitta andra kreativa sätt att färdas.

Under bilfria dagen den 22 september kan du åka gratis med X-trafiks bussar och tåg fram till klockan 18.00 genom att visa upp din bilnyckel för föraren/tågvärden.

Kontakt

Joakim Lindgren, Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning
Medborgarservice tel 026-24 00 00

Sidan uppdaterad: 2018-09-14 07.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Buss i lokaltrafiken