Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Lägre avgift för byggärenden under vintersäsongen

Byggtaxan ger dig en möjlighet att få 20 procents lägre avgift för alla byggärenden under vintersäsongen. Reduceringen gäller ärenden som kommit in till Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning och komplettförklarats under perioden 1 november 2023 till och med 29 februari 2024.

Under vår och sommar vill många ha lov och tillstånd beviljade, vilket ofta medför en mycket hög belastning på bygglovshandläggarna. Syftet med en särskild taxa under vintersäsongen är att jämna ut ärendemängden över året. Ambitionen är också att korta handläggningstiderna för de sökande. säger Yvonne Andersson, förvaltningschef på Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning.

Komplettförklaring av ärendet betyder att du som söker har lämnat in alla handlingar, och med tillräcklig kvalitet, och fått ett skriftligt besked av Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning att ärendet har blivit komplett. Av brevet ska framgå ett komplett datum för ärendet.

Lämna in din ansökan digitalt

Ni har väl inte missat att du kan lämna in ansökan och även anmälan digitalt via våra e-tjänster. Det är enkelt och bekvämt. Du kan följa ditt ärende i e-tjänsten och även få meddelande när något händer i e-post och sms.

Så här lämnar du din ansökan digitalt!

  1. Gå in på minasidor.sandviken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  2. Sök efter den e-tjänst som du vill ansöka om, till exempel bygglov, eldstad, rivning.
  3. Klicka på "Gå vidare" i e-tjänsten du letar efter
  4. Tryck sedan på "starta e-tjänst".

Läs mer om avgifter för bygglov

Rådgivning

Har du frågor inför din ansökan? Du är välkommen att kontakta Medborgarservice som svarar direkt på dina frågor. Vid behov skickas frågorna vidare till en handläggare som återkopplar till dig.

Vill du ha personlig rådgivning? Det går bra att boka tid med en handläggare via Medborgarservice.

Telefon 026-24 00 00

Mail: medborgarservice@sandviken.se

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

En person som sitter vid en bärbar dator. På bordet ligger papper och en mobiltelefon.