Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Nu lanserar vi våra egna e-tjänster för bygglov och byggärenden

Äntligen lanserar vi våra egna e-tjänster på sandviken.se för dig som vill söka bygglov eller redan har byggärenden hos VGS, Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning.

Från och med den 1 juni 2022 byter vi på Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning, VGS, leverantör av e-tjänster för bygglov och andra byggärenden.

Vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda våra egna e-tjänster för bygglov på sandviken.se eftersom det har varit ett efterfrågat projekt hos VGS. En stor fördel med att använda våra digitala tjänster är att de är väldigt användarvänliga. Vi får fler kompletta ansökningar, en effektivare handläggning och möjlighet att ge snabbare återkoppling till kunden,” säger Annelie Walfridsson, byggnadsinspektör på Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning.

Vi har tidigare använt oss av den externa portalen Mittbygge som ska avvecklas helt från och med årsskiftet.

Vad gör jag om jag har ett pågående byggärende?

Om du har ett eller flera pågående ärenden hos oss kan du fortfarande följa dem via Mittbygge.se, men du kommer inte kunna skapa några nya ärenden därifrån.

Har du frågor? Kontakta Medborgarservice på telefon 026-24 00 00 eller skicka ett mail till medborgarservice@sandviken.se.

Läs mer!

Våra e-tjänster för byggärenden finns samlade på vår sida om bygglov.

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Tegelstenar och en linjal som ligger över en karta på ett bord.