Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Projektet “Last för alla”: nu trampar familjerna igång!

61 familjer ville prova på ett nytt sätt att resa. Fem familjer valdes ut och alla har börjat sin el-lastcykelresa i Sandviken.

Fem familjer med barn har börjat sin tre månaders provperiod med el-lastcyklar inom projektet Last för alla. Under provperioden kommer familjerna dela sin upplevelse av att cykla genom Sandviken.

Familjernas erfarenheter kan sedan bidra till en stadsplanering som främjar cyklande och hållbart resande i Sandvikens kommun. De som valdes ut till projektet bor i olika delar av Sandviken, i olika bostadsformer och har olika skäl att prova på cykling för kortare resor inom Sandviken.

Stort intresse för el-lastcyklar i Sandviken

Projektet fick in 61 intresseanmälningar från familjer från hela Sandviken, med motivation att prova på en el-lastcykel som en lösning för att minska det korta bilresandet i tätorten. Ett mer ekonomiskt, miljövänligt och hälsosamt sätt att frakta familjen jämfört med bilen.

Juryn som valde familjerna omfattades av trafikplanerare och miljöstrategier på Västra Gästriklands Samhällsbyggnadsförvaltning (VGS), samt Sandvikenhus, som är projektets samarbetspartner.

Om projektet Last för alla

Last för alla är ett projekt som VGS driver för att bidra till hållbart resande i Sandviken. Syftet med projektet är främja cyklande genom att ge familjer möjlighet att prova på gratis under tre månader och att VGS får del av deras erfarenheter. Projektet finansieras av Region Gävleborg.

Lastcykeln redan en del av din vardag?

Projektet välkomnar även andra familjer och personer som redan har en lastcykel att också dela med sig av sina erfarenheter. Även detta kan stadsplanering som ger större möjlighet till flera alternativa och miljövänliga mobilitetslösningar. Ta gärna kontakt med projektledaren på e-post: christina.juhlin@sandviken.se.

Läs mer information om projektet Last för alla Öppnas i nytt fönster..

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

El-lastcykel