Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Var med och utveckla bostäder i Årsunda

Sandvikens kommun vill tillsammans med invånare hitta platser att bygga bostäder i framtiden för barnfamiljer, äldre och unga i Årsunda. Nu bjuder vi in alla som vill vara med och påverka Årsundas framtida bostadsutveckling att delta i medborgardialog.

Årsunda står inför en spännande utveckling och kommunen undersöker nu möjligheterna att bygga fler bostäder i framtiden på orten.

Vårt mål är att nå 50 000 invånare för att säkerställa välfärden för framtida generationer. Flera kommundelar har varit prioriterade för vår utveckling och nu är det Årsundas tur, säger Peter Kärnström, kommunstyrelsens ordförande.

Samhällsplanering tillsammans med våra invånare

I nuläget finns behov av mer detaljplanerad mark för bostäder i Årsunda och det finns en vilja att bygga. Lokala entreprenörer har visat intresse och Årsunda ingår i Sandvikenhus flerårsplan för byggnation av hyresrätter.

Vi vill detaljplanera mark för bostäder i Årsunda och vi vill göra det tillsammans med våra invånare. Vi hoppas att många är med och ger sin åsikt om var dessa nya bostäder skulle kunna byggas och vad som är viktigt för dem, säger Erika Ågren, teknisk chef.

Delta fysiskt eller digitalt

Du kan delta i medborgardialogen antingen fysiskt eller digitalt. De fysiska träffarna är i Strandbadens konferenslokaler:

  • Onsdag den 24 maj kl 14-20
  • Söndag den 28 maj kl 14-18

Här hittar du mer information och lämnar dina synpunkter digitalt

Sidan publicerad:
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se