Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Folkhälsoarbete

Folkhälsa är ett begrepp för hela befolkningens samlade hälsa. Det tar hänsyn till både nivå och fördelning av hälsan. En god folkhälsa innebär alltså att hälsan är så god som möjligt och samtidigt så jämlikt fördelad som möjligt bland olika grupper i samhället.

Folkhälsoarbetet är till för hela befolkningen, men ska samtidigt anpassas i omfattning och utformning så att det når de med störst behov.

Aktuellt

Tänk om

I anslutning till skolavslutningen kommer vi att genomföra en antilangningskampanj som heter Tänk om. Vi riktar oss främst till tonårsföräldrar och andra som finns i nätverk kring tonåringar.

enkät

Hälsa på lika villkor

Den nationella folkhälsoenkäten Hälsa på lika villkorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster genomförs i Sandvikens Kommun under våren 2018. Hälsa på lika villkor är en nationell undersökning om hälsa, levnadsvanor och livsvillkor. Syftet med undersökningen är att visa hur befolkningen mår och följa förändringar i hälsa över tid.

Resultatet kommer användas som underlag i prioriteringar för framtida folkhälso- och trygghetsarbete.

Sunda solvanor

Sola säkert

Solen är underbar - och sunda solvanor är viktigt! 
Trots att många i befolkningen har goda kunskaper om att solens strålar kan orsaka cancer är det fortfarande många som bränner sig och få som skyddar sig tillräckligt. Malignt melanom är en av de cancerformer som ökar snabbast.
Information kring sunda solvanor finns via 1177 Vårdguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, hos Strålsäkerhetsmyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och under sommaren även på besöksskärmar vid Region Gävleborgs sjukhus och hälsocentraler.  

Sidan uppdaterad: 2018-06-07
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se