PRODIS - Prevention av dopning i Sverige

PRODIS är ett nationellt nätverk som arbetar för att förebygga användningen av anabola androgena steroider och andra dopningspreparat inom motionsidrotten. Målet med arbetet är att bli en minska dopningsanvändandet i Sandvikens kommun. Vi vill även öka kunskapen kring dopning, kosttillskott och deras konsekvenser. Därmed också bidra till kommunens Vision 2025 ”Vi ska må bra till kropp och själ”. Inom nätverket PRODIS arbetar man med metoden 100% Ren Hårdträning.

Sandvikens kommun är sedan 2013 med i nätverket PRODIS

PRODIS är en förkortning av "prevention av dopning i Sverige" och 100 % Ren Hårdträning heter själva arbetsmetoden. Huvudkomponenterna i arbetet är:

  • Utbildning för nyckelpersoner (ägare av träningsanläggningar, träningsansvariga, instruktörer, polis, landsting, kommun, åklagarmyndighet och skola) i syfte att ge en ökad kunskap om effekter av preparaten, samt vilka metoder som har en påvisad effekt i det förebyggande arbetet.
  • Diplomering av träningsanläggningar
  • Utveckling av ett aktivt samarbete mellan aktörer i lokalsamhället (polis, gymägare, vårdpersonal, socialtjänst, skola, föräldrar etc.) för att minska tillgången på och användningen av anabola androgena steroider och andra dopningspreparat.

 PRODIS-gym i Sandviken

Vill du veta mer eller vill du att ditt gym ska ansluta sig till PRODIS

Kontakt

Emmelie Berggren, ANDT-strateg
Telefon: 026-24 13 31
E-post: emmelie.berggren@sandviken.se

Läs mer om PRODIS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

prodis
100 % ren hård träning