Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Sober October - utmana alkoholnormen!

Med utgångspunkt i mottot ”Drick mindre – upptäck mer!” ifrågasätter kampanjen Sober October den starka alkoholnormen för att få oss alla att reflektera över vår relation till alkohol. Sandvikens kommun har deltagit i kampanjen Sober October sedan 2016.

Sandvikens kommun kommer delta även 2020 - mer infomration om vad som händer under oktober kommer inom kort.

Jingel Radio Sandvikenöppnas i nytt fönster

Upptäck Mer - årets fokus

I år fokuserar Sandvikens Kommun på delen "Upptäck mer" i Sober Octobers motto. Runt om i kommunen erbjuds gratis prova-på-aktiviteter, provsmakningar av alkoholfria alternativ, tävlingar och andra roliga evenemang.

IOGT-NTOlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster erbjuder under oktober gratis squash för alla över 18 år. Säg "sober" vid bokning. Bokar gör du via telefon 026-270208 eller direkt i kiosken i IOGT-NTO husetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Parkbadetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - Simma 200 meter och delta i utlottningen av badkort, gäller under vecka 40-43 (1-27 oktober)

Actic Sandvikenlänk till annan webbplats bjuder på gratis träning under vecka 41 (7-13 oktober). Alla som provar minst tre olika typer av gruppträningspass är med i utlottningen av tre månaders fri träning.

Övriga aktiviteter under oktober:
3 oktober
ICA Björksätra - Provsmakning av alkoholfritt sortiment

4 oktober
ICA Björksätra - Provsmakning av alkoholfritt sortiment
IOGT-NTO - Nattcafé med karaoke kl. 20-00. Läs mer på IOGT:s Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

5 oktober
Unga Örnars Höströjardag med korvgrillning kl. 10-15. Läs mer på Unga Örnas Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

7 -14 oktober
Actic Sandvikenlänk till annan webbplats bjuder på gratis träning

9 oktober
IOGT-NTO har Mat- och bakträff kl. 18. Läs mer på IOGT:s Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

10 oktober
SAIK och Göransson Arena bjuder på alkoholfri välkomstdrink innan nedsläpp i matchen SAIK-Frillesås

11 oktober
IOGT-NTO anordnar Tjejkväll kl. 18, anmäl dig till Rene senast 191009

23 oktober
IOGT-NTO har Mat- och bakträff kl. 18. Läs mer på IOGT:s Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

24 oktober
IOGT-NTO har fikabuffé kl. 18-20. Fika så mycket du vill för 60 kr. De garanterar minst 17 sorter hembakat. Läs mer på IOGT:s Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

25 oktober
Coop Wega - Provsmakning av alkoholfritt sortiment

Sandvikens ambassadörer presenterar sig

Vi har många fina förebilder inom idrottsvärlden i Sandviken. Några av dem är ambassadörer för kampanjen Sober October. I år är det flera spelare från SAIK Bandys dam- och herrlag som tar ställning.

Om kampanjen Sober October

Sober October såg dagens ljus i Skellefteå 2012 och det tog inte lång tid innan kommun, näringsliv, föreningar, organisationer och privatpersoner i regionen började engagera sig. Kampanjen vill bidra till en sundare och roligare inställning till livet och alkohol: Drick mindre, upptäck mer!

Sober October handlar om att utan pekpinnar samtala om och reflektera över vår alkoholkonsumtion, våga utmana och ifrågasätta alkoholnormen. Alkoholfria alternativ borde vara självklara i alla sammanhang där alkohol finns.

Sober October vänder sig till vuxna personer, framförallt de som är aktiva i arbetslivet. Med ambitionen att skapa en snackis vid fikabordet på arbetsplatser runt om i Sverige och väcka nya tankar som kan leda till ett smartare förhållande till alkohol.

Du kan även följa den nationella Sober October kampanjen via:

Sidan uppdaterad: 2020-01-09
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se