Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Koncept: Plussa Sandviken

Genom att plussa ihop platser, evenemang, möjligheter och människor som finns i kommunen skapas något unikt.

Logotyp, färger och grafik finns att ta del av via Adobe bibliotek Länk till annan webbplats.

  • Sandvikens kommun är alltid avsändare med Sandvikens kommuns logotyp, även vid kommunikation utanför Sandviken.
  • Typsnitt: Arial, Times
  • I undantagsfall används svart eller vit symbol
2-radssymbol utan löfte
1-radssymbol utan löfte

Om konceptet

Enligt den senaste varumärkesundersökningen är våra styrkor bland annat möjligheter till träning och motion, möjligheter till friluftsaktiviteter, prisvärt boende och närhet till vacker natur. Omvärldens bild av Sandviken präglas av bandy och Sandvik, men också av friluftslivet i Högbo och Kungsberget och av kulturlivet genom bland annat Kulturcentrum.

Vårt plussakoncept har två inriktningar:

  • Genom att plussa olika platser, evenemang, möjligheter och människor så kan du som besökare eller boende här skapa unika möjligheter för dig själv och dina nära.
  • Genom att plussa varandra så gör vi varandra bättre. Vi vill utveckla kommunen tillsammans med medborgarna.

Vi är inte en av 290 kommuner

Sandviken har några delar som är unikt i landet. Det gäller t.ex. landets enda litteraturhus för barn. Men de flesta tillgångar vi har som alpinanläggningen Kungsberget, längdskidspåren i Högbo, sandstränderna längst Storsjöns stränder, bandylagen, storbandet, symfoniorkestern, Göransson Arena, intressanta arbetstillfällen på världsledande företag såväl som forskning och utveckling är faktiskt inte unikt.

Men så fort vi plussar ihop några av alla de styrkor som finns här har vi direkt skapat unika kombinationer. Testa själv att lägga ihop det du gillar med Sandviken så får du se om din kombination finns i 290 kommuner eller bara här i Sandviken.

Vi gör varandra bättre

Vi tror på att vi tillsammans kan skapa nytt och att det är i möten mellan människor och möten mellan olikheter som utveckling sker. Det ska vara enkelt att mötas, alla ska kunna bidra med sina synpunkter och förslag.

Vår vision 2025 togs fram tillsammans med många medborgare och i den lyfts att vi ska ”göra varandra bättre”. Under det stora jubileumsåret planerades programmet utifrån människors möjligheter att förverkliga sina idéer. När centrum förändras och förbättras bjuder kommunen in till medborgardialog och baserar den nya centrumplanen på de 1600 förslag som sedan kommer in.