Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Arbetslivs­förvaltningen besöktes av två riksdagsledamöter

Fredagen den 16 februari besökte två av länets riksdagsledamöter, Raimo Pärssinen och Patrik Lundqvist, vuxenutbildningen i Sandviken.

Ledamöterna träffade företrädare för Arbetslivsnämnd och förvaltning samt skolledning, lärare och elever bland annat på den nya byggutbildningen i Sandviken liksom på utbildningarna för IT-utvecklare och undersköterskor. Dessutom har riksdags­ledamöterna besökt studiekammaren och snabbspåret på Centrum för Vuxnas Lärande CVL. Detta är utbildningar som är lokaliserade till Spångvägen, Sandbacka Park och Olsbacka i Sandviken.

I en kommentar till besöket säger Raimo Pärssinen, som är ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott:

Vi har besökt Sandviken och sett på vilket sätt regeringens ambitioner för ett kunskapslyft har omsatts i praktiken. Det är verkligen upplyftande att se satsningarna på utbildningar i Sandviken som leder till jobb.

Under dagen idag har vi mött engagerade lärare och elever som alla känner att vuxenutbildningen har medvind, och att den har stor betydelse såväl för blivande arbetstagare som de arbetsgivare som nu kan rekrytera kompetenta medarbetare.

Sandvikens kommun har på ett imponerande och kraftfullt sätt ökat satsningarna på vuxenutbildningen de senaste åren, vilket vi vet är en viktig framgångsfaktor för tillväxt och utveckling.

Patrik Lundqvist kommenterar också besöket:

I vår region med stora strukturomvandlingar så har vuxenutbildningen stor betydelse för människors möjligheter till omställning och utveckling även under sitt arbetsliv.

Vuxenutbildningen är också en av de viktigaste faktorerna för att kommunerna själva ska klara kompetensförsörjningen till stora delar av den växande omsorgssektorn.

Arbetslivsnämndens ordförande Mona Davik, som var värd för besöket, säger i en kommentar:

För oss är det självklart upplyftande att få en bekräftelse på att vi gör ett bra jobb för att medverka till att fler människor för utbildning som leder till jobb, som samtidigt förser arbetslivet med välbehövlig kompetens.

Vi har även fått viktiga besked om att regeringen kommer att fortsätta på den inslagna vägen med resursförstärkningar till kommunerna för vuxenutbildning, och att denna satsning är en fortsatt vital del i en modern och effektiv arbetsmarknadspolitik.

Sidan uppdaterad: 2018-02-20 07.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Foto: Frida Larsson