Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Snabbspår för nyanlända med lärarutbildning

Sandvikens Lärcentrum startar ett snabbspår för nyanlända med lärarutbildning.

Måndag 3 april startar ett snabbspår för nyanlända med lärarutbildning. Det är en distansutbildning som är ett samarbete mellan kommunens Lärcentrum, Umeå universitet och Arbetsförmedlingen. Utbildningen innebär att de som har en lärarutbildning från sitt hemland får lära sig det svenska skolsystemet, göra praktik samt läsa mer svenska under ett år för att snabbare komma ut på arbetsmarknaden. Utbildningen kommer delvis att ske online via universitetet med stöd från personalen på Lärcentrum. Praktiken kommer att genomföras i kommunens skolor.

Mona Davik, ordförande i Arbetslivsnämnden kommenterar denna nya satsning på lärarutbildning för andraspråkselever på plats i Sandviken och Sandbacka Park.

Det är viktigt för Sandviken att vi, via vårt eget kommunala Lärcentrum kan erbjuda högskoleutbildningar på distans. Särskilt roligt är när vi dessutom kan bidra till att fylla ett viktigt behov av utbildade lärare för våra barn och ungdomar som är kommunens framtid. Detta är också ett bra exempel på den viktiga kompetenstillskott som följer med inflyttningen av nyanlända till kommunen, säger Mona.

Om du vill veta någonting mer om detta, ta kontakt med:
Mia Eriksson, utbildningsledare Lärcentrum
E-post: mia.eriksson@sandviken.se
Tel: 026-24 12 62 

Sidan uppdaterad: 2017-03-31 15.25
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se