Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Skyddsrum

Skyddsrummen skall användas om regeringen har förklarat höjd beredskap eller krig. Ett skyddsrum har vanligtvis ett helt annat användningsområde under normala omständigheter. Det kan vara kontor, garage, förskoleverksamhet eller kanske helt enkelt ett källarförråd.

I anslutning till varje utrymme finns ett matrielförråd med utrustning som skall monteras eller flyttas in i skyddsrummet. Innan detta kan ske måste skyddsrummet tömmas. För detta arbete, som fastighetsägaren ansvarar för, har man 48 timmar på sig.

Det är regeringen som fattar beslut om när våra skyddsrum skall iordningställas. Dock sker detta med automatik i de fall höjd beredskap anbefalls. I samband med sådana åtgärder kommer samtliga sandvikenbor och de som arbetar i kommunen att bli hänvisade till vilket skyddsutrymme som hushållet eller arbetsplatsen skall utnyttja samt få lära sig vad man skall tänka på under vistelse i detta.

Mera om skyddsrum finns att läsa på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)  hemsida, Skyddsrum - msb.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad: 2017-01-10
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se