Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Inför ditt besök på Parkbadet

Här hittar du information som kan vara bra att veta när du besöker Parkbadet. Välkommen till en härlig badupplevelse!

Viktigt att veta inför ditt besök - Begränsat insläpp

Vid behov kan vi komma att behöva reglera antal kunder inne i anläggningen.
För att inte äventyra våra besökares och vår personals hälsa kan det stundtals bli nödvändigt att tillfälligt stoppa insläppet. Våra besökare måste ges möjlighet till utrymme och till att kunna hålla avstånd till varandra.
Det går förstås inte på förhand att säga när detta kan komma att behövas då vi inte styr över när du som besökare väljer att komma till oss.

Vi hoppas att du som kund har förståelse för detta!

Information om åtgärder med anledning av coronaviruset

Idag, den 16/11, har Regeringen, Folkhälsomyndigheten och Region Gävleborg uttalat sig om skärpta råd och rekommen-dationer som även berör vår verksamhet.

"Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köp-centrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras."

Parkbadet håller öppet och pågående verksamheter fortsätter.
Vi trycker dock särskilt på att man helst ska avstå från att besöka oss.

Friskvården har sedan tidigare reducerat antalet bokningsbara platser på passen men nu stramar vi åt ytterligare. Från och med den 24/11 (och till en början 4 veckor framåt) kommer det endast att finnas 7 bokningsbara platser på våra gruppträningspass. Detta för att respektera uppmaningen att max tillåta 8 personer vid allmän sammankomst.

De tränande som, trots uppmaningen att avstå, ändå väljer att besöka oss, uppmanas att komma ombytta och klara till pass (gäller ej vattengympa) och till gym. Detta för att möjliggöra erforderligt avstånd till andra personer i omklädningsrum och duschar. Badgäster duschar som vanligt hos oss.

När det gäller antal besökare i anläggningen så begränsar vi maxantalet till ca 200 personer, fördelat på simhall, övningsbassäng, äventyrsbad, rutschkanor, träningssalar, gym, relax, biutrymmen samt våra hyresgästers lokaler.

Not. Normal maxkapacitet i huset är ca 1000 personer.

Vid entré och insläpp samt i omklädningsrum och duschar är det extra viktigt att ALLA hörsammar uppmaningarna och håller avstånd.

Redan utanför entrén försöker vi hänvisa våra besökare så att in- och utpassering kan ske smidigt och på behörigt avstånd.

Vid högt besökstryck kan vi behöva stänga insläppet tillfälligt till dess att situationen lättar.

Vi hoppas att alla respekterar de direktiv som gäller så att vi kan fortsätta att hålla öppet!

Vad vi har gjort hittills

 • Vi desinficerar vårt bassängvatten med klor och UV-ljus, som dödar både bakterier och virus. Detta är normalt förfarande.
 • Vi har stängt de bastualternativ som håller lägre temperatur än 80 grader. Det är Ångbastun och Lugnet i Relaxen som stängts. I bastuna i ordinarie omklädningsrum liksom finnbastun i Relaxen har vi höjt temperaturen för att säkra upp att den ligger tillräckligt högt
 • De Aufguss-sittningar vi brukar erbjuda i Relaxen har vi pausat. Detta eftersom det vid dessa sittningar är många in- och utpassager till bastun vilket gör att temperaturen varierar och det vill vi alltså undvika.
 • Vi håller en hög frekvens på städning och desinficering i våra lokaler
 • Vi informerar, som alltid, våra besökare om hur viktigt det är att duscha före bad och att vara extra noga med handhygienen
 • Vi uppmanar våra besökare att hålla avstånd i köer och begränsade utrymmen
 • Vi uppmanar besökare som ska träna på gym och på gruppträningspass (ej vattenpass) att, om det är möjligt, komma ombytta och klara och duscha hemma. Detta för att minska på trängsel i omklädningsrum och duschar.
 • På våra gruppträningspass har vi reducerat antalet bokningsbara platser för att deltagarna ska kunna hålla avstånd till varandra
 • I omklädningsrummen ska man hålla avstånd och vi har märkt upp skåp så att man som gäst tydligt kan se att man har ett bra avstånd till närmsta skåpgranne

Våra besökares och medarbetares trygghet och hälsa är vår högsta prioritet. Vi uppmanar till att stanna hemma om man känner sig krasslig eller har förkylningssymtom

Våra trivselregler

För att alla besökare ska få en säker och trevlig badupplevelse är det bra att känna till våra trivselregler.

 • Vi följer hänvisningar och regler
 • Vi vårdar vårt språk och tänker på ljudnivån
 • Vi har eget ansvar och allt nyttjande av anläggningen sker på egen risk
 • Vi betalar alla inträde, oavsett om vi väljer att bada eller inte
 • Som målsman/förälder ansvarar man för sina barns säkerhet. Ha alltid barnen under uppsikt. En armlängds avstånd är en bra tumregel
 • För att få vistas/bada ensam (utan simkunnig vuxen) på Parkbadet ska man ha fyllt 12 år och kunna simma 200 meter bröstsim på djupt vatten
 • Parkbadet förbehåller sig rätten att göra simtest
 • Vi duschar utan badkläder och tvättar oss ordentligt, även håret, innan vi badar, bubblar eller bastar I bastun är vi nakna och sitter på en handduk.
 • Vi använder aldrig underkläder (kalsonger/trosor) under eller istället för badkläderna
 • Vi vistas inte med blöta kläder i omklädningsrum eller korridorer
 • Vi tar hänsyn till och respekterar andra gäster samt lyssnar på personalens hänvisningar. Ett störande uppträdande / beteende som väcker förargelse hos andra gäster eller äventyrar säkerheten kan medföra avvisning från anläggningen
 • Badleksaker/dykringar och liknande får användas om dagssituationen tillåter det. Det är Parkbadets personal som avgör, så prata med dem innan ni tar med dem in till bassängerna. Bollar är aldrig tillåtna.
 • Kläder, väskor, skor etc. ska förvaras i ett låst skåp. Ta med eget hänglås. Parkbadet ansvarar inte för värdesaker och personliga tillhörigheter.
 • Det är inte tillåtet att använda kamera, mobiltelefon, ipad eller motsvarande i Parkbadets badavdelningar. Detta omfattar även Relax och samtliga omklädningsrum.
 • Rökning, alkohol och droger är inte tillåtna på badanläggningen. Påverkade personer kommer att föras bort från anläggningen.
 • Utgång = hemgång. När man påbörjat sitt besök stannar man till dess att man är klar och går hem. D.v.s. det är inte ok att exempelvis gå ut och röka eller göra andra ärenden.
 • Vi hjälps åt att hålla Parkbadet rent och fräscht!

Receptionen och badpersonalen står alltid till tjänst om du har frågor, behöver hjälp eller söker information

Vi önskar alla en trevlig vistelse!

Hitta hit

Adress: Barrsätragatan 38, Sandviken.
Se adressen på kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Det miljövänligaste sättet att ta sig till oss är med buss, promenera eller cykel. Busshållplats Kanalparken finns på Barrsätragatan i närheten av Parkbadet. Information om avgångar och priset hittar du i X-trafiks reseplanerarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Parkering

Parkbadets parkering är till för Parkbadets besökare. Du behöver checka in ditt fordon i en terminal som finns i vår entré. Parkeringen är gratis, men ett fordon som inte är incheckat riskerar böter vid kontroll.
Parkeringen kan vissa dagar och tider vara överbelagd vilket gör att våra besökare inte får en plats. Vi har allså detta incheckningssystem för att säkerställa att de som står på vår parkering är våra gäster.

Laddstolpar

På Parkbadets parkering finns idag 2 st laddstolpar med plats för 4 eldrivna fordon. Dessa platser är endast avsedda för besökare till Parkbadet som har elbil och omfattas av reglerna i första stycket.
Det är Sandviken Energi som ansvarar för dessa och för närmare upplysning kan du in på nedanstående länk:
https://sandvikenenergi.se/omsandvikenenergi/projekt/204laddpunkterforelbilarisandviken.451.htmllänk till annan webbplats

Ta inte med nötter till Parkbadet

Av hänsyn till nötallergiker ber vi våra besökare att inte ta med sig nötter in på Parkbadet. Tack på förhand!

Medhavd fika och matsäck

Om du har egen fika eller matsäck med dig så kan du äta den i simhallen. Tyvärr finns ingen mikrovågsugn för medhavd mat p.g.a. den fuktiga miljön, den höga värmen och av hygientekniska skäl. För att underlätta för småbarnsfamiljer kan Café Parken hjälpa till med att värma obrutna barnmatsburkar i sitt restaurangkök. Caféet får inte hjälpa till med att värma hemlagad mat, vare sig till barn eller vuxna. Det är endast obrutna barnmatsburkar som får förekomma i köket enligt samråd med miljöinspektör.

Tillgänglighet

Parkering

Vid Parkbadets entré finns 4 st parkeringsplatser för personer med rörelsenedsättning och särskilt parkeringstillstånd.

Entrén

I anslutning till entrén finns en ramp samt dörröppnare till entrédörrarna.

Receptionsdisken är höj- och sänkbar och det finns både smalare och bredare entréspärrar för in- och utpassage.

Tillgänglighetsrum

På entréplan finns en handikappanpassad toalett samt ett tillgänglighetsrum för personer med rörelsenedsättning och för personer som har annat behov av att byta om enskilt.

Dessutom finns ett mindre utrustat omklädningsrum med stor dusch på källarplan, dit man enkelt tar sig med hiss. Hissen har dörröppnare.

I entréplanets tillgänglighetsrum finns i omklädningsrummet en taklift med handtag att hålla i, men ingen lyftduk. Däremot finns inte taklift i wc och duschrum.

Nedanstående utrustning finns:

 • 1 st duschstol för barn som har ett höftband
 • 1 st duschstol på ben
 • 1 st duschpall
 • 1 st duschsäng som går att höja och sänka
 • 1 st barnsäte till wc

All utrustning finns inte på samma plats. Om du saknar något i tillgänglighetsrummet är det är viktigt att du säger till i receptionen om och vad av ovanstående du behöver så hämtar vi åt dig.

Från tillgänglighetsrummet finns ingen direktpassage till badavdelningarna. Till badet tar man sig via respektive ordinarie omklädningsrum.

Badet

För att ta sig ner i våra bassänger så finns en portabel lift med höftbälte som kan köras fram till hoppbassäng, simbassäng, övningsbassäng och till en av våra bubbelpooler.

I vår övningsbassäng finns ett lyftplan ner i bassäng för de som sitter i duschstol. Övningsbassängen har höj- och sänkbar botten som anpassas till aktuell verksamhet.

På måndagar finns en särskild tid avsatt för personer med permanent eller tillfällig funktionsnedsättning. Denna tid är måndagar kl. 17.35-18.20 och gäller när vi har öppet och då det inte är skollov.

För de som vill bada i äventyrets bassänger så kan man med enkelhet köra duschstolen hela vägen ner i bassängen.

Äventyret har också ett större wc-rum som kan användas av rullstolsburna personer.

Lyftplan till våra rutschkanor kommer att finnas så snart det är besiktigat och godkänt.

Relaxavdelning

Till relaxen kan man ta sig via trapp eller med hiss. Tyvärr saknar den hissen dörröppnare.

I respektive omklädningsrum finns både en större och en mindre toalett.

Har man svårighet att stå och gå även korta sträckor kan nyttjandegraden av våra bastualternativ och bubbelpooler begränsas.

Övrigt

Om ni har särskilda behov eller är osäkra på om Parkbadet kan möta upp just era behov är ni välkomna på ett studiebesök för att få en ännu bättre bild av vad vi kan erbjuda.

Simkunnighet hos barn och vuxna

Barn under 12 år måste ha sällskap av simkunnig vuxen (minst 18 år)
Barn över 12 år måste kunna simma 200 meter vid badande utan vuxet sällskap

Vuxna besökare som inte är simkunniga

Om vår personal uppmärksammar vuxna besökare som inte är simkunniga och som vistas i de djupa bassängerna, uppmanar vi dem att kliva upp ur bassängen.

Säkerheten går före allt! Simträning får dock ske på grunt vatten och gärna i sällskap av annan simkunnig vuxen.

Vi förbehåller oss rätten att göra simtest i de fall vi ser att säkerheten sätts ur spel. Detta gäller såväl barn som vuxna.

Åldersgräns för bad, äventyr, gym och relax

Bad och äventyr

 • Barn som är under 12 år måste ha sällskap av simkunnig vuxen (minst 18 år)
 • Barn över 12 år måste kunna simma 200 meter vid badande utan vuxet sällskap
 • Åldersgräns för rutschkanorna Stålröret och Guldpilen är 7 år. Om man fyllt 4 år får man åka med vuxen i en dubbelring i Stålröret.

Relax

Åldersgräns: 18 år

Gym

Åldersgräns: 16 år. Från 14 år har du möjlighet att träna i vårt gym i målsmans sällskap.

Gruppträning

Åldersgräns: 14 år

Totalt skärmförbud

Det är inte tillåtet att använda kamera, mobiltelefon, surfplattor eller motsvarande i Parkbadets badavdelningar. Detta omfattar även samtliga omklädningsrum.
När det gäller Relaxen är det i första hand fotoförbudet som gäller. Det är än så länge tillåtet att under tystnad läsa, lyssna på exempelvis bok/ljudbok.

Hänglås till skåp

Till skåpen i omklädningsrummen liksom till värdeskåpen i simhallen behöver Du ett hänglås. Ta med hemifrån eller köp i Receptionen. Pris: 40 kr.

Godkända badkläder

Sedan 2019 godkännes endast kläder tillverkade och avsedda för bad.

Med "Godkända badkläder" avses kläder tillverkade för ändamålet, d.v.s. baddräkt, bikini, burkini, badbyxor och badshorts.

För barn som använder blöja på land är det enbart babysimbyxa som accepteras vid badande. Vi värnar vattenkvaliteten och vill kunna hålla våra bassänger öppna i största möjliga utsträckning.

Godkända badkläder

Manlig och kvinnlig personal

På Parkbadet har vi både manliga och kvinnliga badmästare och vår uppgift är i första hand att sköta bevakning, hjälpa våra gäster och svara för deras säkerhet. Vi sköter även städning och renhållning och vill informera om att det kan förekomma manlig personal i damernas omklädningsrum och kvinnlig personal i herrarnas omklädningsrum.

Eventuellt stängda attraktioner och avdelningar

Information om attraktioner eller avdelningar som är stängda för underhåll eller annan orsak finns under rubriken aktuellt på Parkbadets startsida.

Parkbadet, Barrsätragatan 38, 811 80 Sandviken
Tel: 026-24 15 60, E‑post: parkbadet@sandviken.se

Sidan uppdaterad: 2020-11-16
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se