Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Vad är integration?

Integration är den process som sker när människor med olika erfarenheter möts och lär känna varandra. Det handlar om att alla som bor i ett samhälle också känner sig som en del av det samhället, oavsett ursprung, religion eller kultur.

När personer kommer till Sverige från andra länder kan det finnas många saker att lära sig för att komma in i det svenska samhället, men för att lyckas med integration behöver även de som redan ingår i det svenska samhället vara öppna för de som är nya.

Att känna tillhörighet är viktigt för oss alla, både för vår identitet som människa och för vår hälsa. Öppna och inkluderande samhällen gör oss starkare och tryggare.

Vi gör varandra bättre

”I Sandviken är världen alltid närvarande. Här känner vi oss och hemma och gör varandra bättre”. Så inleds Sandvikens Vision 2025, den bild av vår kommun som invånare, förtroendevalda och tjänstepersoner arbetat fram gemensamt.

För att kunna göra varandra bättre behöver vi se att olikheter berikar vårt samhälle. Vi behöver bry oss om varandra, reagera och agera. Våga utmana och skapa förändring.

Oavsett om vi är tjej eller kille, kvinna eller man, svenskfödd eller nysvensk, har vi samma möjligheter och ansvar att vara med att skapa ett tolerant och jämlikt samhälle. Med närhet mellan människor som växer upp, lever och åldras i trygghet här i Sandviken.

Den plats där vi känner oss hemma. Och gör varandra bättre.

Sidan uppdaterad: 2018-10-23
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se