Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Så här gör du för att delta!

Etapp 4 pågår mellan 26 september och 24 november. Då läser vi Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg. Den 25 november har vi hunnit fram till läsklassikerns målgång.

Du kan läsa på flera olika sätt. Läsa eller lyssna, digitalt eller analogt. Hitta det alternativ som passar dig bäst, så här gör du:

Läsa

  • Hämta ett exemplar av boken på ditt bibliotek, antingen orginaltext eller Lättläst. OBS begränsat antal gåvoböcker.
  • Läs texten som e-bok via helgebiblioteken.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Sök efter den aktuella titeln och välj e-bok i högermarginalen. Logga in på sidan och följ sedan instruktionerna för hur du laddar ner e-boken till din dator, surfplatta, läsplatta eller mobiltelefon.
  • Läs den Lättlästa versionen av texten som e-bok via helgebiblioteken.se. Gör på samma sätt som beskrivet ovan.
  • Låna boken på ditt närmaste bibliotek.

Lyssna

  • Lyssna på boken via helgebiblioteket.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Sök efter den aktuella titeln och välj e-ljudbok i högermarginalen. Logga in på sidan och följ sedan instruktionerna för hur du gör för att börja lyssna på e-ljudboken i din dator, surfplatta eller mobiltelefon.
  • Du som har någon form av läsnedsättning kan lyssna på talboken. Då kan du ladda ner talboken från Legimuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hemsida. Du behöver inloggningsuppgifter till sidan. Kontakta ditt bibliotek så hjälper vi dig med det.
  • Låna ljudboken som CD eller mp3 på ditt närmaste bibliotek.

Du kan läsa de fyra klassikerna i vilken ordning du vill. Observera att alla titlar inte finns som Lättlästa ljudböcker, e-böcker och e-ljudböcker och några av dem finns inte som Lättläst e-bok.

Sen då?

Välkommen till filmvisninglänk till annan webbplats med efterföljande samtal fredag 24 november 18.00 i Teaterbruket. Anmäl dig till biblioteket eller maila kulturcentrum@sandviken.se.

Lördag 25 november är det dags för målgång! 15.00 pratar författaren Jonas Hassen Khemiri om framtidens klassiker och de berättelser som betytt mest för honom själv. Härlänk till annan webbplats kan du läsa mer om evenemanget. VIP-mingel för läsklasssikerdeltagare från 14.00.

Har du en egen bokcirkel? Följ med i utmaningen och läs de olika klassikerna i din cirkel. Bokcirklar och enskilda läsare är alla välkomna till de öppna boksamtalen på biblioteket i slutet av varje etapp!

Sidan uppdaterad: 2017-09-26
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se