Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Så här gör du för att delta!

Etapp 3 pågår mellan 15 maj och 25 september. Då läser vi Utvandrarna av Vilhelm Moberg. Mer information om den fjärde och sista etappen kommer löpande.

Du kan läsa på flera olika sätt. Läsa eller lyssna, digitalt eller analogt. Hitta det alternativ som passar dig bäst, så här gör du:

Läsa

  • Hämta ett exemplar av boken på ditt bibliotek, antingen orginaltext eller Lättläst. OBS begränsat antal gåvoböcker.
  • Läs texten som e-bok via helgebiblioteken.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Sök efter den aktuella titeln och välj e-bok i högermarginalen. Logga in på sidan och följ sedan instruktionerna för hur du laddar ner e-boken till din dator, surfplatta, läsplatta eller mobiltelefon.
  • Läs den Lättlästa versionen av texten som e-bok via helgebiblioteken.se. Gör på samma sätt som beskrivet ovan.
  • Låna boken på ditt närmaste bibliotek.

Lyssna

  • Lyssna på boken via helgebiblioteket.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Sök efter den aktuella titeln och välj e-ljudbok i högermarginalen. Logga in på sidan och följ sedan instruktionerna för hur du gör för att börja lyssna på e-ljudboken i din dator, surfplatta eller mobiltelefon.
  • Du som har någon form av läsnedsättning kan lyssna på talboken. Då kan du ladda ner talboken från Legimuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hemsida. Du behöver inloggningsuppgifter till sidan. Kontakta ditt bibliotek så hjälper vi dig med det.
  • Låna ljudboken som CD eller mp3 på ditt närmaste bibliotek.

Du kan läsa de fyra klassikerna i vilken ordning du vill. Observera att alla titlar inte finns som Lättlästa ljudböcker, e-böcker och e-ljudböcker och några av dem finns inte som Lättläst e-bok.

Sen då?

Lördag 9 september 15.00 berättar författaren Ola Larsmo om sin senaste bok, Swede hollow. Till skillnad från de strävsamma bönderna i Utvandrarna, skildras här en annan bild av de svenska immigranterna som kom till Amerika under 1800-talet. Härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa mer om evenemanget.

Välkommen till det öppna boksamtaletlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster måndag 25 september 19.00 i Folkbiblioteket. Delta genom att bidra med dina reflektioner om Utvandrarna eller bara lyssna. Anmäl dig till biblioteket eller maila kulturcentrum@sandviken.se.

Har du en egen bokcirkel? Följ med i utmaningen och läs de olika klassikerna i din cirkel. Bokcirklar och enskilda läsare är alla välkomna till de öppna boksamtalen på biblioteket i slutet av varje etapp!

Sidan uppdaterad: 2017-05-19
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se