Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Höstens BLÄCK författarscen

I höst gästar Jonas Hassen Khemiri, Ola Larsmo, Aino Trosell och Tony Samuelsson Kulturcentrum Sandvikens författarscen BLÄCK.

Hösten inleds med ett besök av författaren och journalisten Ola Larsmo lördag 9 september. Ola berättar om sin senaste roman Swede hollow och om de svenska immigranter som tog sig till Amerika i slutet av 1800-talet. Programmet är en del av läsfrämjandeprojektet En svensk läsklassiker 2017.

I år fyller sandvikenpoeten Stig Sjödin 100 år och det firar vi med en litteraturfest på Kulturcentrum! För första gången kommer det årliga litteraturpris som instiftats till Stig Sjödins minne att utdelas i Sandviken. Prisutdelningen följs av ett panelsamtal om arbetarlitteratur mellan tidigare Stig Sjödin-pristagare Aino Trosell och Tony Samuelsson. Moderator är Gunilla Kindstrand. Stig Sjödin Sällskapet delar även ut sitt årliga ungdomspris.

Sist, men inte minst, intar Jonas Hassen Khemiri BLÄCK författarscen lördag 25 november. Jonas, en av våra nutida mest hyllade och lästa författare, pratar om bokklassiker och om hur vi värderar litteratur. Vad är framtidens klassiker och vilka berättelser har betytt mest för honom själv? Programmet är en del av läsfrämjandeprojektet En svensk läsklassiker 2017.

Varmt välkommen till en spännande författarhöst på Kulturcentrum Sandviken!

Sidan uppdaterad: 2017-08-03 07.30
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Naturbild