Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Poesivandra med mobilen i Stig Sjödins fotspår

Nu kan du ge dig ut på poesivandring i Sandviken med appen Storyspot! Följ med författaren och poeten Bernt-Olov Andersson på en resa genom Stig Sjödins Sandviken.

100-årsjubiléet av poeten Stig Sjödin är nu i full gång runt om i Sandviken. För den som vill lära känna sandvikenpoeten lite närmare, har Sandvikens folkbibliotek laddat upp poesivandringen I Stig Sjödins fotspår i appen Storyspot. Appen kan laddas ned gratis till mobil eller till surfplatta.

Poesivandringen består av åtta ljudfiler som i appen kopplats till de åtta fysiska platser i Sandvikens centrum där poesitavlorna med dikter av Stig Sjödin är placerade. Vid de olika anhalterna berättar författaren och poeten Bernt-Olov Andersson om olika episoder ur Stig Sjödins liv och ur Sandvikens historia. Det bjuds bl a på historier från livet på järnverket och på sinnliga matminnen, ölfutt och tvätterskor.

Så här gör du

  1. Ladda ned appen Storyspot till din mobiltelefon eller surfplatta
  2. Skriv "I Stig Sjödins fotspår" i sökfunktionen
  3. På kartan syns nu de olika anhalterna i vandringen som åtta lila symboler. Tryck på symbolen, så kan du lyssna på ljudfilen till respektive anhalt

Stig Sjödin var poet och författare, född i Sandviken 1917 och verksam mellan 1945 och 1993. I hans diktning är det sociala engagemanget och gestaltningen av arbetarna på järnverket centralt. Senare kom även kärleken och naturen bli viktiga teman i hans författarskap. Stig Sjödin anses än idag vara en betydelsefull arbetarförfattare.

Sidan uppdaterad: 2017-07-06 09.00
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se

Aktuellt