Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Om biblioteket

Vi gör det möjligt för alla som bor, studerar eller arbetar i Sandvikens kommun att växa och utvecklas. Som människor och samhällsmedborgare.

Vi vill erbjuda dig ett generöst, nyfiket och inspirerande bibliotek. Vår ambition är att utveckla bibliotekets tjänster och service i takt med samhällets utveckling och medborgarnas förväntningar och behov.​

Service

Vi delar med oss av våra kunskaper och kompetenser och bygger verksamheten på att förmedla lust att läsa, lära och kommunicera.

Folkbiblioteket

...skapar förutsättningar för ett lärande för hela livet och kompetensutveckling genom att erbjuda dig tips, inspiration, sökvägledning och fri tillgång till medier och information

...uppmuntrar till läsning och gör det möjligt för dig att uppleva och upptäcka kultur samt bidra med egna berättelser och eget kreativt skapande

...verkar i egenskap av offentligt rum och mötesplats för demokrati, yttrandefrihet och social integration mellan människor i alla åldrar, med olika bakgrund och livserfarenheter.

Våra bibliotek

Sandvikens Folkbibliotek består organisatoriskt av ett huvudbibliotek i Sandviken och fem filialbibliotek i kommundelarna Björksätra, Järbo, Storvik, Åshammar och Österfärnebo.

Folkbiblioteket i Sandviken är en del av Sandvikens nya Kulturcentrum och har öppet varje dag året om - även julafton och andra helgdagar. Det är vi nästan ensamma i världen om.

Hittade du informationen du sökte?

Sidan uppdaterad: 2018-08-07
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se