Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Anders Vestlund

Titel: Informatör
Arbetsplats: Sandvikens folkbibliotek
Telefon: 026-24 11 84
E-postadress: anders.vestlund@sandviken.se

Anders Vestlund

Mina arbetsuppgifter: Att arbeta med bibliotekets webbplats, digitala informationskanaler och erbjuda IT-handledning är mina primära uppgifter. Sedan arbetar jag också i bibliotekets information och hjälper till där det behövs. Det händer alltid en massa här på Folkbiblioteket och jag är gärna med på så mycket jag hinner.

Läser: Just nu Cormac McCarthys Blodets meridian. Bättre sent än aldrig. Det blir gärna så, jag går gärna förbi böckerna i hyllan i några år innan jag lånar hem dem. Jag läste mycket fantasy förut men i dag följer jag nog nyheterna kring genren mer än vad jag läser böckerna. Då och då plockar jag fram Steven Erikssons gigantiska serie The Malazan book of the fallen och gör ett försök att komma vidare. Hittills har jag betat av fyra av de tio tegelstenarna.

Lyssnar på: Allt möjligt, det beror lite på vad man gör. Man får ju på sätt och vis ett soundtrack för alla sina aktiviteter idag: hårdrock på gymmet, sommarplågor på radion i bilen osv. Får jag välja själv blir det mycket gitarrorienterad musik eftersom jag själv spelar gitarr.

Favoritfilm: Jag kommer inte på någon direkt favorit, filmer har hamnat lite i skymundan för mig nu när tv-seriernas nivå höjts så otroligt på senare år. Så jag tar en tv-serie som favorit istället och då får det bli Breaking Bad, eller Mad Men, eller kanske Game of Thrones...

Därför gillar jag att arbeta på bibliotek: Variationen. Det finns en enorm mängd olika arbetsuppgifter att göra och det finns utrymme för kreativitet i varenda en av dem. Bättre än så blir det nog inte. 

Min bakgrund: Jag har arbetat som fritidsledare, telefonförsäljare, musiklärarvikarie och många år på Hofors Bibliotek som assistent. Jag har en examen i medie- och kommunikationsvetenskap som jag har kompletterat med lite litteraturvetenskap, informatik, kulturvetenskap och historia.

Extra duktig på: Programvaror, problemlösning, informationssökning och gitarr. 

Så tänker jag om framtidens bibliotek: Jag tänker att biblioteken mer och mer kommer förstärka sin plats som de centrala mötesplatser de faktiskt är. Det bör då öppna upp för mer upplevelser och aktiviteter för alla, vilka former det kommer ta är svårt att säga.

Sidan uppdaterad: 2017-08-07
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se