Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Anna Bergström

Titel: Filialföreståndare
Arbetsplats: Järbo bibliotek
Telefon: 026-24 02 70
E-postadress:anna.bergstrom@sandviken.se

Anna B
Läser: Jag läser mest deckare, gärna nordiska författare som tex. Carin Gerhardsen, Elsebeth Egholm, Stieg Larsson, Ramona Fransson men det går även bra med James Patterson ibland. Men visst blir det en och en annan roman också som tex. Simona Ahrnstedts bok "Överenskommelser" (bästa romanen 2010 enligt mig själv), Catharina Ingelman-Sundberg, Karin Brunk-Holmqvist, Denise Rudberg m.m.

Har just nu läst ut boken "Kråkflickan" av Jerker Eriksson, en riktigt otäck bok som passar mig, så den får högt betyg och jag väntar på fortsättningen redan nu!

Jag läser också barn- och ungdomsböcker, det är ett måste när man arbetar själv och har besök från skolan dagligen. Jag tycker man måste kunna tipsa böcker både till stora och små besökare. På barn- och ungdomssidan gillar jag Christina Wahldèn, Kjetil Johnsen, Kjell-Gunnar Johansson och många andra.

Lyssnar på: Jag lyssnar helst på svensk musik. All från disco till stillsam folkmusik. Jag hänger inte med i nutidens musik så mycket utan har liksom fastnat i 80- och 90- talets musik. Trivs jättebra nu när man får spela julmusik varje dag, det gillar jag nog mest av all musik, faktiskt!

Favoritfilm: Jag har nog en favoritfilm och det är "The green mile", den har jag sett många gånger och jag blir lika berörd varje gång. Jag ser mest spänningsfilmer/action, "må bra filmer" och undviker komedier. Om det ska vara komedier så ska det vara enkel bondkomik, det passar liksom min humor bäst!

Mina arbetsuppgifter: Jag är enhetschef/filialföreståndare och arbetar 75% på Järbo Bibliotek. Jag arbetar ensam så mina arbetsuppgifter är ALLT som man gör på ett bibliotek. Alltså ingår  medieinköp, bokvård i alla dess former, bokprat, programverksamhet, gallring, uppsättning, utlån/återlämning osv. Listan kan göras lång med arbetsuppgifter men jag stortrivs verkligen med mitt arbete!

Därför gillar jag att arbeta på bibliotek: Böckernas värld vill väl alla människor tillhöra? Jag har alltid älskat böcker/läsning och min dröm har varit att arbeta på bibliotek. Och idag gör jag det, kan det bli bättre?? Jag vill "sprida eller smitta" människor med min läsglädje och visa att det finns så många underbara "världar" som vi kan få vara delaktiga i en liten stund!

Min bakgrund: Jag har en väldigt blandad bakgrund, allt från kallskänka till friskvårdspedagog/massör. Jag har arbetat på Försäkringskassan, inom skolan, serverat och städat för att en vacker dag för sju år sedan våga säga upp mig och hoppa på ett vikariat på Sandvikens Folkbibliotek. Det är det bästa jag har gjort!!

Extra duktig på: Jag tror jag är ganska duktig på att "hitta rätt bok till rätt person". På en liten filial så lär man ju sig att känna sina låntagare lite mer. Jag är envis när jag letar efter en bok och ger mig inte så lätt! Jag kan nog "lite om mycket" om jag ska summera mitt arbete.

Hittade du informationen du sökte?

Sidan uppdaterad: 2018-05-25
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se