Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Ann-Marie Öhlin

Titel: Biblioteksassistent
Arbetsplats: Björksätra bibliotek
Telefon: 026-24 17 67
E-postadress:ann-marie.ohlin@sandviken.se

Ann-Marie

Läser: Jag läser lite av varje, både vuxen- och barnböcker, även om tyngdpunkten ligger på barn- ungdomslitteratur. Vår största grupp låntagare är ju barn och ungdomar som gärna vill ha boktips! Några av mina favoritförfattare på barn- ungdomssidan är Ingelin Angerborn, Magnus Nordin, Christina Wahldén och Moni Nilsson-Brännström. På vuxensidan väljer jag biografier, romaner och ibland deckare. Böcker/tidskrifter om paddling och friluftsliv försvinner jag gärna in i.

Lyssnar på: En mix av gammalt och nytt: pop, rock, visor. Favoriter är Clapton, Dire Straits, Sanne Salomonsen, Winnerbäck, Bo Kaspers... just nu är det ofta Laleh som spelas hos mig. Listan kan göras lång - det finns så mycket som låter bra!

Favoritfilm: "Nyckeln till frihet" .

Mina arbetsuppgifter: Väldigt blandade: utlån/återlämning, lokalisering, bokprat, uppsättning av böcker, programverksamhet osv. Att ge god service till dem som besöker oss.

Därför gillar jag att arbeta på bibliotek: Det är varierande - inte en dag är den andra lik!  Alla möten med människor - unga som gamla - är spännande. Att hjälpa dem att hitta det som de söker är roligt och ibland klurigt. Det blir många tillfällen till prat med besökarna om deras läsupplevelser, vilket är enormt givande.

Min bakgrund:  Jag är född och uppvuxen i Sandviken. Utbildade mig till fritidspedagog 1982 i Linköping och jobbade därefter i barnomsorgen under många år. Återvände till Sandviken i början på 1990-talet med man och tre barn. För nio år sedan lämnade jag barnomsorgen och började arbeta som assistent på Björksätra bibliotek.

Extra duktig på: Jag kan nog lite om allt möjligt här på biblioteket. Men extra roligt tycker jag det är att ha sagostunder med förskolebarnen. Att dramatisera och spela lite teater är en utmaning!

Sidan uppdaterad: 2018-05-25
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se