Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Ann-Sofie Åberg

Titel: Bibliotekarie
Arbetsplats: Sandvikens folkbibliotek
Telefon: 026-24 16 02
E-postadress:ann-sofie.aberg@sandviken.se

Ann-Sofie

Läser: Inredningsmagasin, teknikbloggar, fotoböcker, webbsidor om teknik/medier samt en och annan väl vald skönlitterär bok när tid finns.

Den bästa bok jag någonsin läst är “Den oändliga historienlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster" av Michael Ende som jag läste när jag var tonåring. Det är den absolut häftigaste läsupplevelse jag någonsin har haft. Andra böcker som satt spår hos mig är Kafkas “Processen", “Målarens döttrar" av Anna-Karin Palm och “Alice dansar" av Lena Katarina Swanberg. Skrattar högt gör jag när jag läser Mark Levengoods bok “Sucka mitt hjärta men brist dock ej".

Favoritfilm: Lasse Hallströms “Chocolatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster".

Mina arbetsuppgifter: Jag jobbar främst med bibliotekets digitala tjänster: webb, Facebook, Twitter, läs-/surfplattor (e-böcker) och IT-handledning. Jag sitter dessutom med i huvudredaktionen för helgebiblioteken.se

Varför bibliotekarie? Det började egentligen med min enorma lust att ständigt lära mig mer inom en rad olika områden. Som bibliotekarie har jag möjlighet att hela tiden utveckla mig och gå vidare inom de ämnesområden som jag tycker är intressanta.

Min bakgrund: Jag är utbildad fritidspedagog och jobbade som det i några år innan jag pluggade litteraturvetenskap, svenska, religionshistoria samt biblioteks- och informationsvetenskap. Mitt första jobb som bibliotekarie hade jag i Säter och jag började jobba på Sandvikens folkbibliotek 2005.

Extra duktig på: Datorer, IT, webb, fotografering, bildredigering, handledning.

Sidan uppdaterad: 2018-05-25
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se