Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Eva Norrbelius-Coleman

Titel: Bibliotekarie
Arbetsplats: Sandvikens folkbibliotek
Telefon: 026-24 02 72
E-postadress:eva.norrbelius.coleman@sandviken.se

Eva Norrbelius-Coleman

Läser: Jag försöker läsa de många boktips som jag får från både besökare och bekanta. Annars kopplar jag gärna av med böcker och tidskrifter om byggnadsvård, arkitektur eller inspirerande böcker om "äventyrare".

Lyssnar på: Jag lyssnar på allt ifrån jazz till rap-musik.

Favoritfilm: Många! Men om jag ska nämna en så blir det nog London River som verkligen berörde mig. Den handlar om terrorattacken i Londons tunnelbana 2005 och de människor som var direkt involverade, och de som indirekt blev det. Fantastiska skådespelare.

Mina arbetsuppgifter: Jobbar på huvudbibliotek med att bland annat utveckla verksamheten mot människor med annat modersmål än svenska.

Varför bibliotekarie: Är intresserad av både kultur, litteratur, pedagogik och möten med olika människor. På min arbetsplats får jag användning för det som jag utbildat mig för.

Min bakgrund: Uppvuxen i Gävle, där jag också gick gymnasiet. Bodde sedan i Stockholm under många år där jag studerade litteraturvetenskap och jobbade inom bokhandeln. Flyttade tillbaka till Gävle och pluggade pedagogik, och senare på Bibliotekshögskolan i Borås.

Extra duktig på: Gillar att spåna fram knasiga idéer. Och att förverkliga dem.

Sidan uppdaterad: 2016-12-22
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se