Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Gabriella Blom

Gabriella

Titel: Bibliotekarie
Arbetsplats: Sandvikens folkbibliotek
Telefon: 026-24 03 32
E-postadress: gabriella.blom@sandviken.se

Mina arbetsuppgifter: Jag jobbar som programansvarig bibliotekarie, dvs jag planerar, marknadsför och fixar med bibliotekets evenemang och programverkamhet. Jag sitter också med i bibliotekets ämnesgrupp för Kultur, fakta, konst och studier och arbetar med att lyfta de delarna i verksamheten. Också hjälper jag såklart besökare i bibliotekets infodisk!

Läser: Tjocka romaner, dagstidningar, bilderböcker och ångestladdade novellsamlingar.

Lyssnar på: Jag är en periodare och just nu är det 90-talsmusik som gäller! Sublime, Presidents och The Cure, exempelvis. Lyssnar även mycket på radio och podcasts.

Favoritfilm: I hetaste laget eller vad som helst av David Lynch. Jag är också svag för storslagna matinéfilmer typ Borta med vinden.

Därför gillar jag att arbeta på bibliotek: Att hela tiden lära sig nya saker, jobba med problemlösning och dessutom få betalt för att tipsa om sina favoritböcker – det perfekta jobbet, om du frågar mig!

Min bakgrund: Jag är ursprungligen från norra Hälsingland men har bott och pluggat biblioteks- och informationsvetenskap i Uppsala. Tidigare har jag jobbat som bibliotekarie på Tierps bibliotek och som butikschef i bokhandel.

Extra duktig på: Politik och samhällsfrågor. Jag har bra koll på bokutgivning i allmänhet och delar gärna med mig av mina boktips.

Så tänker jag om framtidens bibliotek: Att biblioteket ska fortsätta vara en plats där människor ges möjlighet att delta i samhället på olika sätt. En viktig del i det är folkbibliotekens förmåga att jobba på bred front med digital delaktighet, läsfrämjande och kunskapsförmedling. Trots att medier och information digitaliseras i allt större utsträckning känns biblioteket som fysisk plats – en plats för möten, samtal och upplevelser - viktigare än någonsin.

Sidan uppdaterad: 2018-05-25
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se