Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Helena Jönsson

Titel: Biblioteksassistent
Arbetsplats: Sandvikens folkbibliotek, Astrakan
Telefon: 026-24 15 36
E-postadress:helena.jonsson@sandviken.se

Helena

Läser: Främst deckare.

Lyssnar på: "Som glöd blir till aska" av Annika Sjögren. Göran Rosenbergs "Ett kort uppehåll på vägen till Auschwitz ligger och väntar.

Favoritfilm: Flera, men bl a "Den bästa sommaren" med en fantastisk Kjell Bergkvist i huvudrollen.

Mina arbetsuppgifter: Jag jobbar främst på barnavdelningen, där jag bl a iordningställer nya media, sorterar och sätter upp böcker samt plockar ihop boklådor till förskolor. Dessutom arbetar jag i receptionen och tar emot våra låntagare ute i biblioteket. Ser som en av mina uppgifter att de ska gå från biblioteket nöjda och glada med servicen de fått.

Därför gillar jag att arbeta på bibliotek: Det är ett stimulerande arbete på många sätt. Jag trivs i miljön bland böcker, andra media och människor. Träffar många glada, både barn och vuxna som har samma intressen som jag.

Min bakgrund: Jag började arbeta som undersköterska för länge sen. Trivdes, men ville något mera. Läste till och arbetade som lärare i några år innan jag slutligen sökte mig till biblioteket. Här vill jag stanna känner jag. 

Extra duktig på: Alfabetet. Det måste man faktiskt vara här. Dessutom hoppas jag att mina arbetskamrater och våra låntagare tycker att jag är glad och hjälpsam för så vill jag bli uppfattad.


Sidan uppdaterad: 2018-05-25
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se