Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Ingeborg Wasserman Westlin

Titel: Bibliotekarie
Arbetsplats: Sandvikens folkbibliotek
Telefon: 026-24 16 09
E-postadress: ingeborg.westlin@sandviken.se

Mina arbetsuppgifter: Jag arbetar som bibliotekarie på avdelningen för Kultur och fakta – studier och arbete. Ni möter mig även i bibliotekets informationsdisk. En dag i veckan är jag på Litteraturhuset Trampolin där jag jobbar med skapande verksamhet för barn och unga med utgångpunkt från litteratur.

Läser: Jag läser just nu mycket om odling och mat, romaner samt en hel del barnlitteratur. Gillar estetiskt vackra, finurliga och genomtänkta böcker. Många bilderböcker är små konstverk. Några av mina senaste stora läsupplevelser var bland annat Kristina Sandbergs trilogi om Maj och Frida Nilssons otroliga bok Ishavspirater. Frida Nilsson är en favorit.

Lyssnar på: Jag lyssnar flitigt på podcasts och radioprogram varvat med bra musik.

Favoritfilm: Det finns många. En favoritfilm från förr som jag såg om alldeles nyligen är Amélie från Montemartre. Jag älskar berättargreppet och soundtracket. Minns att jag ville klippa mig i samma frisyr som Amélie i filmen och flytta till Frankrike.

Därför gillar jag att arbeta på bibliotek: Kombon att jobba både på biblioteket och Litteraturhuset Trampolin passar mig väldigt bra. Det är kreativt, omväxlande och lärorikt.

Min bakgrund: Jag är uppvuxen i Kungshamn i Bohuslän. Har pluggat olika ämnen på universitet/högskola och folkhögskola, bland annat sociologi, socialantropologi, etnologi och teater. Efter min examen i biblioteks- och informationsvetenskap jobbade jag flera år som bibliotekspedagog på en högstadieskola i Märsta. Flyttade norrut. Efter en kort tid som bibliotekarie i Gävle började jag jobba här i Sandviken.

Extra duktig på: Att samla på idéer och stora läsupplevelser.

Så tänker jag om framtidens bibliotek: Att vi behöver vara kreativa och innovativa i vårt sätt att arbeta läsfrämjande.

Sidan uppdaterad: 2017-03-20
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se