Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Katarina Larsson

Titel: Bibliotekarie
Arbetsplats: Sandvikens folkbibliotek, Astrakan
Telefon: 026-24 02 07
E-postadress:katarina.larsson@sandviken.se

Arbetar med bibliotekets barn- och ungdomsverksamhet. Ansvarig för inköp av barn- och ungdomsmedier.

Katarina Larsson
Läser: När det gäller "tryckta" böcker så läser jag väldigt mycket barn- och ungdomsböcker eftersom det ingår i mitt jobb - att känna till och presentera bra böcker för både barn & ungdomar och även deras pedagoger och föräldrar.

Tycker bäst om böcker som speglar verkligheten -  både sorgliga, spännande och galna sådana. Är inte så förtjust i fantasy och sagor.

Lyssnar på: CD-böcker i bilen, jämt och ständigt. Eftersom jag vare dag tillbringar drygt 1 timme till och från jobbet (jag bor i Ockelbo) så är det perfekt att lyssna på härliga uppläsningar av nya böcker. Här blir det enbart vuxenböcker, både deckare, romaner och biografier.

Om man vill veta vilken musik jag lyssnar på så är jag "tvingad" till att lyssna på det som mina tre tonåringar hemma väljer att spela på Spotify. Och jag tycker att det mesta som spelas är helt okej. Antingen har vi samma smak eller så vänjer man sig... Får jag bestämma själv så lyssnar jag på Queen, Shania Twain, Amanda Jenssen.

Favoritfilm: Tittar nästan aldrig på en film mer än en gång - läser inte heller böcker två gånger. Har dock en stor förkärlek för danska tv-serier samt engelska deckare. Vill dock tipsa om den tänkvärda filmen "Familjen Jones" som går att låna på biblioteket. Se den - men läs helst ingen förhandsinformation om den, utan stoppa bara in DVD:n i spelaren och börja titta!

Mina arbetsuppgifter: Eftersom jag arbetar som barnbibliotekarie så köper jag (tillsammans med övriga kollegor på barnavdelningen) in barn- och ungdomsböckerna, organiserar deras placeringar, har bokprat och visningar för barn och ungdomar i olika åldrar, ger råd och tips till barn, föräldrar och pedagoger. Arrangerar olika program för barn, till exempel teater, måndagsmix, småbarnsrytmik, författarbesök. Sedan tillkommer "vanliga" låntagares frågor i samband med de informationspass som jag har övriga tider i veckan - både dagtid, kvällstid och helger.

Varför bibliotekarie? Under min uppväxt tvekade jag mellan att bli lärare och bibliotekarie. Därför utbildade jag mig till bägge yrkena. Men jag känner att jag absolut valt rätt när jag satsat på bibliotekarieyrket.. Det är här jag hör hemma. Jag tycker alltid det är roligt att komma till jobbet och det är en stor förmån att få jobba med att erbjuda människor saker som är både nyttiga och roliga - och allt är GRATIS!

Min bakgrund: Född och uppvuxen i Edsbyn. Gick gymnasiet i Bollnäs. Läste först till mellanstadielärare vid Högskolan i Gävle och sedan till bibliotekarie vid Högskoaln i Borås. Jobbade extra på ICA under hela studietiden. Bor sedan 20 år tillbaka i Åbyggeby, Ockelbo. Gift och har tre barn. Fritiden ägnas till största delen åt mina barns idrottsaktiviteter.

Extra duktig på: Barnböcker såklart.

Sidan uppdaterad: 2015-03-02
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se