Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Kerstin Forsberg

Titel: Biblioteksassistent
Arbetsplats: Sandvikens folkbibliotek
Telefon: 026- 24 13 04
E-postadress: kerstin.forsberg@sandviken.se

Mina arbetsuppgifter:
Under en stor del av min arbetstid återfinns jag i bibliotekets reception, redo för möten med ung och gammal. Man kan också hitta mig dragandes på bokvagn i färd med att sätta upp de böcker som blivit återlämnade. Även bland dagstidningarna brukar jag rota omkring emellanåt, de flesta tidningar behåller vi bara i 14 dagar och därefter rensas jag bort det gamla.

Läser:
Läser gärna tidskrifter - det är roligt och avkopplande. Att läsa en bok för mig är numera att lyssna på en e-bok - det är fantastiskt att kunna lyssna på böcker samtidigt som jag är tex i trädgården eller promenerar. När man får vara med om äventyr och underhållning under tiden som jag tex diskar gör att den monotona och tråkiga sysslan blir riktigt rolig! Deckare är den genre som jag lyssnar mest på och författare som jag gärna lyssnar till är bla Louise Penny och Jacqueline Winspear.

Lyssnar på:
70-tals musik! Jag är ohjälpligt fast vid mina gamla idoler – Elton John, Gilbert O´Sullivan, Carpenters, Ted Gärdestad, Chicago.

Favoritfilm:
Jag har ingen särskild favorit av film, jag har däremot några tv-serie-favoriter och det är bland annat ”Systrarna Elliot” och ”Downtown Abbey” - jag ser gärna på kostymfilmer!

Därför gillar jag att arbeta på bibliotek:
Självklart därför att jag gillar alla möten med våra besökare! Variationen av arbete mellan att sitta vid datorn och att jobba praktiskt bidrar också till trivseln.

Min bakgrund:
Jag är född i Umeå, uppväxt i Sundsvall, flyttade tillbaka till Umeå några år. I mitten av 1990-talet blev det flytt söderut till Sandviken och numera bor jag i Storvik. Under hela min yrkeskarriär har jag jobbat på bibliotek - varför byta om jobb när man har det bästa jobb som finns?

Så tänker jag om framtidens bibliotek:
Det satsas mycket på det elektroniska biblioteket och i och med alla möjligheter till att läsa och lyssna elektroniskt så finns ju biblioteket numera också hemma! Jättebra!

Trots den satsningen på e-media så tror jag att bibliotekets roll som ett vardagsrum för besökarna alltid kommer att finnas kvar. Möjligheten att kunna besöka en plats i kommunen som inte kostar något, som bara bjuder in till möten och upplevelser utan krav på prestation - det kommer fortfarande att vara framtidens bibliotek. Det är mitt bibliotek! Välkomna!

Sidan uppdaterad: 2017-08-10
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se