Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Maria Hellström

Titel: Filialföreståndare
Arbetsplats: Österfärnebo bibliotek
Telefon: 0291-474 074
E-postadress:maria.g.hellstrom@edu.sandviken.se

Maria H
Läser: Gärna skönlitterära böcker om vår historia. Författare såsom Catharina Ingelman-Sundberg, Elisabet Nemert och Vibeke Olsson. Millennium, Stieg Larsson. En och annan deckare med svenska författare, Läckberg, Jungstedt och Viveca Sten.

Har under en längre tid "lusläst" inredningstidningar som hjälp, då vi håller på och bygger ett nytt hus.

Lyssnar mycket på Cd-böcker till och från arbetet. Just nu är det Catharina Ingelman-Sundbergs "Befriad" som gäller. "Befriad" är tredje fristående berättelsen om Anne Persdotter.

Biblioteket har ett nära och bra samarbete med skolan och då gäller det att hålla sig ajour med barn- och ungdomslitteraturen. Dessutom läser jag mycket för mina barnbarn. Några favoritförfattare är Astrid Lindgren, Cecilia Lidbeck, Johanna Thydell och Camilla Lagerqvist. Då jag tycker om att läsa på rim har jag gjort en nyupptäckt och det är Lena Sjöberg.

Lyssnar på: Oj, här blir det en väldig blandning. Magnus Uggla, Tomas Ledin, ABBA, Beatles, Jill Jonsson, Robyn, Shakira, Europe. Även en buggig dansbandslåt rycks jag med i!

Favoritfilm: Dirty dancing, Handen som gungar vaggan. Ronja rövardotter kan jag se om hur många gånger som helst.

Mina arbetsuppgifter: Marknadsföra och organisera program för biblioteket. För närvarande planerar jag konstveckan där lokala konstnärer ställer ut och vi gästas av Carolina Thorell och Mattias Windemo. Dessutom ansvarar jag för inköp av media, lokalisering, utlån/återlämning, ekonomi, bokprat/bokskola, gallring och årsredovisning/verksamhetsplan.

Därför gillar jag att arbeta på biblioteket: Mötet och samspelet med människan att få träffa folk från spädbarn till gammal. Det är härligt att få förmedla och tipsa om en bok/filmupplevelse.

Min bakgrund: Jag är född i Närke (gnällbälte), Örebro. Växte upp i Kilsmo - ett litet samhälle fyra mil utanför Örebro. Jag gick gymnasiet i Örebro, utbildade mig sedan till barnskötare i Uppsala. Sedan gick flyttlasset till västmanland och Tärnsjö, giftermål och två barn. I Gävle gick jag förskollärarutbildning och jobbade som förskollärare i Tärnsjö tretton år. 1990 kom jag till Sandvikens kommun och Österfärnebo där jag först var områdesföreståndare för barnomsorgen och sen sju år senare sadlade om och började på biblioteket. I dag arbetar jag 75% på biblioteket och 25% som administratör på skolan.

Extra duktig på: Vet och accepterar vem jag är. Jag är omtänksam och är en god lyssnare. Är glad och ser alla.

Sidan uppdaterad: 2018-05-25
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se