Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Rose-Marie Lindqvist

Titel: Bibliotekarie
Arbetsplats: Storviks bibliotek
Telefon: 026-24 20 12
E-postadress: rose-marie.lindqvist@sandviken.se

Rose-marie

Läser: Eftersom jag jobbar mycket med barn och ungdomar läser jag många sådana böcker för att ha lite koll, men jag läser även ungdomsböcker på fritiden för att jag tycker att de ofta är så välskrivna. Annars testar jag gärna nya genrer. Nu håller jag på att prova mig fram i seriernas värld. Den senaste fullträffen jag läste var Love hurts av Kim W. Andersson. När jag ska läsa för nöjes skull väljer jag nästan alltid något med övernaturliga inslag, som Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren eller serien The mortal instruments av Cassandra Clare. Jag läser lika gärna på engelska som på svenska.

Lyssnar på:  Några enstaka ljudböcker men mest musik. Som regel vill jag ha blandade spellistor i mina lurar. Just nu är det mycket svenskt som Håkan Hellström, Hello Saferide, Miss Li och Lars Winnerbäck. Men jag gillar också musik åt det lite rockigare hållet som Audioslave och Angels and Airwaves.

Favoritfilm: Är nästan omöjligt att svara på för jag har så många. De senaste åren har jag snöat in på superhjältefilmer. X-menfilmerna kan jag se hur många gånger som helst och jag gillar verkligen Marveltrenden som råder, där alla Avengers-karaktärernas filmer hänger ihop.

Mina arbetsuppgifter: Att jobba på en barn -och ungdomsavdelning innebär att man jobbar med många olika saker. Jag tar bland annat emot de yngsta barngrupperna, från BVC-träffar till femåringar och sexåringar, som går bokskola hos oss och får sitt första lånekort. Självklart är jag också i bibliotekets informationspunkter och försöker hjälpa våra låntagare att hitta vad de söker.

Varför bibliotekarie? För att i biblioteket får jag arbeta med böcker och inspirera till läsning. Och så har jag den turen att få jobba med barn. Och det är så roligt eftersom barn är så nyfikna och spontana.

Min bakgrund: Jag läste till bibliotekarie på Högskolan i Borås och arbetade sen på Linköpings Stadsbibliotek i några år. Men eftersom jag är född och uppvuxen i Ockelbo började jag längta hemåt. Så jag flyttade upp till Gävle och jobbade på Sätra bibliotek i ett år. Den första augusti i år började jag jobba här på Sandvikens folkbibliotek.

Extra duktig på: Att skriva. Jag är med i gruppen i Helgebiblioteken som skriver för Barnwebben och för den kommande inspirationssidan som snart kommer upp på Helgewebben.

Sidan uppdaterad: 2018-03-05
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se