Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Rose-Marie Lindqvist

Titel: Bibliotekarie
Arbetsplats: Storviks bibliotek
Telefon: 026-24 20 12
E-postadress: rose-marie.lindqvist@sandviken.se

Rose marie

Läser: Eftersom jag jobbar mycket med barn och ungdomar läser jag många sådana böcker för att ha lite koll, men jag läser även ungdomsböcker på fritiden för att jag tycker att de ofta är så välskrivna. Annars testar jag gärna nya genrer. Till exempel tecknade serier. En riktig överraskning var albumen Love hurts av Kim W. Andersson. Oftast blandar jag hejvilt beroende på vad jag har lust att läsa. Det kan vara brittiska mysdeckare, klassiker eller böcker med övernaturliga inslag. Jag läser lika gärna på engelska som på svenska.

Lyssnar på:  Några enstaka ljudböcker men mest musik. Som regel vill jag ha blandade spellistor i mina lurar. Det är mycket svenskt som Håkan Hellström, Hello Saferide och Miss Li. Men jag gillar också musik åt det lite rockigare hållet som Audioslave och Angels and Airwaves.

Favoritfilm: Är nästan omöjligt att svara på för jag har så många. De senaste åren har jag snöat in på superhjältefilmer. X-menfilmerna kan jag se hur många gånger som helst och jag gillar verkligen Marveltrenden som råder, där alla Avengers-karaktärernas filmer hänger ihop. Är även väldigt svag för familjefilm som Fantastic beasts and where to find them, Harry Potter och Nanny McPhee.

Mina arbetsuppgifter: Att jobba på Storviks bibliotek innebär att jag jobbar med många olika saker. Jag tar bland annat emot de yngsta barngrupperna, från BVC-träffar till sexåringar, som går bokskola hos oss och får sitt första lånekort. Jag bokpratar för skolklasser och håller i bokcirkel för vuxna. Självklart är jag i lånedisken också och försöker hjälpa våra låntagare att hitta vad de söker.

Varför bibliotekarie? För att i biblioteket får jag arbeta med böcker och inspirera till läsning. Som tur är har jag lyxen att få jobba med barn. Det är så roligt eftersom barn är så nyfikna och spontana.

Min bakgrund: Jag läste till bibliotekarie på Högskolan i Borås och arbetade sen på Linköpings Stadsbibliotek i några år. Men eftersom jag är född och uppvuxen i Ockelbo började jag längta hemåt. Så jag flyttade upp till Gävle och jobbade på Sätra bibliotek i ett år. Den första augusti 2013 började jag jobba på Sandvikens folkbibliotek för att senare få jobba i Storvik.

Extra duktig på: Att skriva. Jag är med i gruppen i Helgebiblioteken som skriver för inspirationssidan som finns på Helgewebben.

Sidan uppdaterad: 2018-05-25
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se