Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Sara Hagström Andersson

Titel: Bibliotekarie
Arbetsplats: Sandvikens folkbibliotek
Telefon: 026-24 06 60
E-postadress: sara.hagstrom.andersson@sandviken.se

Sara

Mina arbetsuppgifter: Jag arbetar med verksamhet för vuxna och mitt huvudfokus är programverksamhet, arbetsplatsbibliotek och läsfrämjande.

Läser: Romaner, romaner, romaner av både nya och äldre författare, i tryckt form eller som e-bok.

Lyssnar på: Radion är ofta igång hemma hos mig. P1 hänger med och jag lyssnar gärna på program som t ex "Studio ett" och "Konflikt" och så förstås på kulturprogrammen på eftermiddagarna. "Rendezvous" i P2 brukar inleda helgen på fredagarna. Poddar lyssnar jag på då och då - möjligheterna där är ju outtömliga. Väljer jag musiken själv blir det en blandning mellan klassisk musik, svängig jazz eller något poppigare eller rockigare. Men bästa läsbakgrunden är "Radiosporten".

Favoritfilm: Det finns ju så många bra filmer att välja mellan!! En film som jag fortsatt tycka om sedan jag för första gången såg den på TV en sen kväll som tonåring är "Ett rum med utsikt". Och så är jag väldigt svag för Woody Allens filmer t ex "Midnatt i Paris - där alla drömmar slår in".

Därför gillar jag att arbeta på bibliotek: Jag gillar att jag kan förena mitt stora kulturintresse med att jobba med människor, jag älskar biblioteken som plats och tycker om när det händer saker - och det gör det verkligen på biblioteken!

Min bakgrund: Jag är en pendlande Gävlebo som fått buss 41 som ny läsplats. Efter utbildningen till bibliotekarie i Borås har jag under ca 16 år arbetat med verksamhet för både barn och vuxna på Stadsbiblioteket och ett par av filialerna i Gävle.

Extra duktig på: Har bra koll på bokutgivningen för att se vad som är på gång. Svarar gärna på kluriga bokfrågor eller tipsar om bra läsning/lyssning!

Så tänker jag om framtidens bibliotek: Bibliotekets roll som ett rum i samhället tror jag mycket på - ett rum att mötas, finna inspiration och förkovran, hitta redskap för att förstå sitt liv och sin omvärld i. Ett rum där man kan vara medskapare och deltagare.

Sidan uppdaterad: 2018-05-25
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se