Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Stina Ingvarsson

Titel: Bibliotekarie
Arbetsplats: Sandvikens folkbibliotek, Astrakan
Telefon: 026-24 02 06
E-postadress: stina.ingvarsson@sandviken.se

Stina Dahlberg

Läser: Eftersom jag mest jobbar med barn och ungdomar så läser jag främst barn- och ungdomslitteratur, vilket jag tycker är riktigt roligt! Annars läser jag gärna svenska samtidsförfattare. Några favoriter just nu är Emma Hamberg, Sara Kadefors och Mikael Niemi.

Lyssnar på:  Mitt intresse för musik är ganska litet, jag brukar nöja mig med det som snurrar runt på radions musikkanaler. Men några favoriter har jag såklart, t.ex. Timbuktu, Mando Diao, Säkert! och Miss Li.

Favoritfilm: Jag tittar gärna på film, allt från romantiska komedier som "Bridemaids" till Hitchcocks klassiker. En film som jag gärna tittar på flera gången är den svenska filmen "Darling", men jag vill nog inte kalla den för min favoritfilm. En vanlig och svår fråga som brukar dyka upp när man träffar nya människor och berättar att man jobbar som bibliotekarie är "Vilken är din favoritbok då?" Den frågan kan jag aldrig svara på, det finns alldeles för många bra böcker. På samma sätt är det med film.

Mina arbetsuppgifter: Jag jobbar mest med barn och ungdomar vilket innebär en stor variation av arbetsuppgifter. Jag tar emot BVC-grupper med nyblivna föräldrar och pratar om små barns språkutveckling. Alla barn som är 6 år får komma till biblioteket med sin förskoleklass och gå i Bokskola med mig. Jag träffar även många klasser och tipsar dem om böcker. Utöver det så ansvarar jag för bibliotekets butik. Jag tycker alltid att det är lika roligt att ha pass ute i bibliotekets informationspunkter eftersom man aldrig vet vad som kommer att hända.

Varför bibliotekarie? Eftersom mitt stora intresse är att läsa böcker så passade bibliotekarieyrket mig perfekt. 

Min bakgrund: Jag kommer från Piteå men hamnade i Gävle efter studenten på grund av studierna i Medie- och kommunikationsvetenskap på högskolan. Efter min examen fortsatte jag att läsa påbyggnadsutbildningen i Biblioteks- och informationsvetenskap vid Umeå Universitet. Efter min examen 2007 flyttade jag tillbaka till Gävle och bor numera i Valbo. Efter ett kortare vikariat på Valbo bibliotek började jag jobba på Sandvikens folkbibliotek 2008. 

Extra duktig på: Mitt norrländska lugn gör att jag är bra på att bemöta olika människor och försöker alltid göra mitt bästa för att de ska bli nöjda.

Sidan uppdaterad: 2017-08-07
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se