Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Kapprumsbibliotek

Kapprumsbibliotek, projektrapport 2017PDF (pdf, 206.8 kB)

Den nya förskolan i Järbo, Åshammars förskola och Sandvikens Familjecentral vill samverka med biblioteken i Björksätra, Järbo och Åshammar genom att erbjuda barn och föräldrar att låna böcker från ett kapprumsbibliotek.

Tanken med kapprumsbibliotek är bland annat att det ska vara enkelt att låna hem böcker för hela familjen!

Kapprumsbiblioteket ska inrymmas i förskolans kapprum och det ska finnas ett kvalitativt urval av bilderböcker och pekböcker för de yngsta. Men även föräldrarna ska kunna låna viss vuxenlitteratur och/eller tidskrifter. Böckerna kommer att ha etiketter med texten ”kapprumsbiblioteket”. De böcker som man vill låna tar föräldern (eller annan vuxen) hem under en tid, och sedan lämnar man tillbaka dom. Vi tror att de flesta kommer att ta ansvar för de böcker som de lånar och vi ser därför inte att det är nödvändigt att skriva upp sitt namn (och de böcker man lånar) på någon lista.

Föräldrar kan i hög grad påverka sina barns språkutveckling, till exempel genom högläsning eller genom att de själva läser böcker eller tidningar, som läsande förebilder. Kapprumsbibliotekens främsta syfte är att stimulera barns språk genom högläsning. En förhoppning är också att föräldrar och barn i ännu högre utsträckning lockas att besöka det vanliga, större biblioteket.

Hittade du informationen du sökte?

Sidan uppdaterad: 2018-03-12
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se