Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Performance

Vågar du blunda? Performance med Åsa Herrgård och Carmen Olsson MUSIKVERKET

Vågar du blunda? Performance med Åsa Herrgård och Carmen Olsson foto Göran Gustafsson

Vågar du blunda?

 

Vi kommer med utgångspunkt i luktsinnet och vår egen kulturella och geografiska bakgrund att skapa en performance. Vårt luktsinne är bärare av minne och känslor, och formar därigenom vår personlig och kulturell historia. Människans sociala och kulturella trygghet och styrka har en avgörande betydelse för framtiden, där en angelägen utmaning är förhållandet till artificiell intelligens. Där betydelsen av mänskliga känslor och sårbarhet riskerar att ifrågasättas och då även betydelsen av människans känsloliv och sinnlighet.


Carmen Olsson
dansare/koreograf
www.carmenolsson.comlänk till annan webbplats

Åsa Herrgård konstnär
www.asaherrgard.comlänk till annan webbplats

 

Åsa och Carmen möttes under en workshop i Body Wheater 1993 och fann ett gemensamt intresse i asiatiska kulturer. De gjorde sitt första gemensamma performanceverk 1998. Sedan dess har de i samarbete och skapat ett antal verk. Nedan beskrivs två av dessa.

Åsa är utbildad skulptör och arbetar med offentlig gestalning i det offentliga rummet, utställningar scenografi och landart. Åsa var under 2004 -2013 i Kunming, Kina vid flertal tillfällen och medverkade i utställningar och arbetade med skulptur och tränande Tai Chi i Parken.

Carmen som också är utbildad landskapsarkitekt, fann sin dansväg i mötet med Body Weather och japansk kultur. Hon fördjupar sitt arbete genom att möta japan på olika sätt.

Lördag 17 mars kl. 14, MUSIKVERKET

Kom gärna förbi redan mellan kl. 12-14 och följ förberedelserna!

Fri entré

Sidan uppdaterad: 2018-03-08
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se