Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Performance

Resonant Bodies performance KONSTHALLEN

foto Per Torgén, Örebro läns museum

Resonant Bodies performance


Julia Adzuki, Sindri Runudde och Teresia Lindberg

Vi aktiverar gemensamt verket Resonant Bodies. Vi står i resonans till träet. Lyssnar in med våra händer, med hela vår kropp. Smakar vibrationerna som ljud.

Aktören eller aktörerna startar genom att börja röra sig och genom att låta inne i trädet. När det spelas på strängarna trädet börjar vibrera och ett spektrum av övertoner väver fram. Trädet som instrument kommer till liv.

Publiken är inbjuden till kontakt med trädet, ligga och vila inn i det urgröpta rummet och bada i ljud. Eller bara vila mot stammen. Ett träd med människolika leder, ljudandes så som kroppen, allt spiller över i former av ljudvågor. Vi kan få en upplevelse av de vibrerande kompositioner som allt liv och all materia gemensamt härbärgerar och delar.

Tidigare deltagare har beskrivit sina upplevelser som otroligt avslappnande och djupt ro­givande. Som något transcendental och meditativt. Många stannar även kvar i sin kontakt och själva mötet med trädet under en längre stund. Just därför pågår själva perfomance-akten i 1 till 2 timmar så att så många deltagare som möjligt kan känna att de får tid till själva upplevandet och kan känna sig fria att leka och pröva verket.

Arrangeras i samband med utställningen Kännbart

Torsdag 4 maj kl. 18, KONSTHALLEN Fri entré

Spatial Opera Company KÄNNBART MUSIKVERKET Kulturcentrum Sandviken

Confessions av Spatial Opera Company foto Martynas Aleksa

Confessions

av Spatial Opera Company

Confessions är en annorlunda och spännande upplevelse för alla åldrar. Operan fokuserar på rörlighet och rumslighet i ljud, dess spatialitet, och framförs i mörker. Publiken förses med masker för ögonen och får på så sätt göra en inre resa utifrån de ljudbilder som målas upp. Upplevelsen förstärks med bl.a. lukter, taktil kontakt och vatten. Högtalarmusik i surround blandas med röst, akustiska instrument, ljudobjekt och mobila högtalare.

Confessions tar sitt avstamp i Katolska Kyrkans bikt. Handlingen är en resa genom de sju dödssynderna. Operan bjuder in publiken att reflektera över sina egna synder och därigenom bli förlåten genom botgöring.

Confessions har turnerat i Litauen, Tyskland och Nederländerna och tilldelades 2016 Litauiska statens kulturpris - The Golden Stage Cross Award - för bästa komposition och scenframträdande, samt musikpriset - Musical Nail Of The Year - som utdelas av Composers Union i Litauen.

Samarrangemang med Kulturutveckling Gävleborg

 

Tisdag 23 maj kl. 19, MUSIKVERKET

Entré: 120 Sek. Biljetter säljs i Kulturcentrums reception eller via hemsida: www.sandviken.fh.se/biljetter-presentkortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

OBS. Det finns olika platser i rummet som är mer eller mindre utsatta för interaktion. Den som vill delta på ett djupare sätt kan tävla om The Pink Chair som är placerad mitt i rummet. Där är upplevelsen maximerad! Denna stol är gratis och tilldelas den som via mail till spatialopera@mail.com senast 19/5 erkänner den värsta synden.

Sidan uppdaterad: 2017-05-04
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se