Sandvikensalongen: Skulptur 2025
Skulptörer sökes!
Du som är född eller verksam eller har annan koppling till Gävleborgs län har nu möjlighet att delta i utställningen Sandvikenssalongen: Skulptur som visas 16 januari – 9 februari 2025 i Konsthallen, Kulturcentrum Sandviken.
Skulptur, den tredimensionella konsten…
Alla tekniker och material välkomnas t ex keramik, metall, glas, kartong, textil, polymer, gips, resin, trä, sten, modellera, papper, vax… Detsamma gäller formatet – det kan vara monumentalt, minimalt eller mittemellan.
Högst tre verk kan lämnas in för jurybedömning.
Ansökan sker digitalt via e-tjänst 25 september-26 november 2024.
Obs. E-tjänsten är endast öppen under ansökningsperioden.
Vid försäljning tar Konsthallen en provision på 20 %. Samtliga verk är försäkrade under utställningen men konstnären ansvarar för transport till och från Konsthallen.
Om dina verk blir antagna sker inlämning i Kulturcentrum, entré Konsthallen, 8 januari kl. 12-19.
Hämtning av antagna ej sålda verk sker 10 februari kl. 12-19.
Genom att delta i Sandvikensalongen: Skulptur godkänner du också att dina bilder kan komma att publiceras i Konsthallens sociala medier, katalog, affisch, kort och annons i samband med utställningen.
Mer information
Undrar du över något kontaktar du kultursamordnare Daniel Palmberg 026-240204, daniel.palmberg@sandviken.se.
Presentation av årets jury
Backa Carin Ivarsdotter
"Sedan min MFA examen på Konstfack i Stockholm år 2000 har jag gjort en mängd offentliga gestaltningar samt haft utställningar nationellt och internationellt. Mitt konstnärliga uttryck liknar en scenografs sätt att tänka då jag använder hela rummet för att skapa en speciell miljö. I mina offentliga verk är jag ytterst noga med materialval i kombination med det konstnärliga uttrycket. Dessa verk ska hålla i en miljö med hårt slitage. Jag gör grundliga efterforskningar av platsens historia och övriga arkitektoniska uttryck i närmiljön. Verket kopplas till den valda platsen genom formspråk, tematik och materialval. Ofta hämtar jag symboliken från naturen. Jag använder material som stål, mosaik, laminerat glas, betong och ljus."
Moa Gustavsson Söndergaard undersöker i sitt konstnärliga arbete naturens transformativa kraft och hur vi förändras med den. Genom fältstudier och en forskningsbaserad praktik har Söndergaard skapat en metod för att producera verk som utgår från studier av dessa skeenden. Hur vi som människor navigerar i en värld i konstant förändring och hur det påverkar oss. Hon skapar skulpturala verk i hampatråd, pappersmassa och litografi.