Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Bright Hours - Karl Henrik Edlund

Följ fotografen Karl Henrik Edlunds resa utmed Norra ishavskusten, från Lofoten till Narjan-Mar...
Vernissage LÖR 28 sept kl 13, Konsthallen -20 okt

28 SEPT - 20 OKT

Bright Hours syftar på ett latinskt ordspråk som står ingraverat på ett solur som Edlunds farfar gjort på familjens skärgårdsställe på Åland. Översatt lyder sentesen: ”Jag räknar enbart de ljusa timmarna.”

Utställningen bygger på debutboken med samma namn, utgiven av Journal år 2016. Boken har nominerats till finska fotobokspriset år 2017 och valts ut till bland annat Hasselblad Centers utställning, Publicerat - Fotoboken i Sverige, på Göteborgs konstmuseum år 2018.


Karl Henrik Edlund (f. 1987) är en fotograf bosatt och verksam i Helsingfors, Finland. Han är utbildad fotograf vid Nordens Fotoskola, Biskops-Arnö och Atelier Smedsby, Paris. Han har även en magisterexamen i film från Akademin Valand i Göteborg. Edlunds verk har ställts ut runtom i Norden, bland annat som separatutställning på Finlandsfotografiska museum i Helsingfors år 2018. Hans verk finns representerade i Ålands konstmuseums samling och i ett flertal privata konstsamlingar. Edlund har tilldelats flera utmärkelser för sitt arbete, bland annat Scanpix Stipendium och Kulturrådets litteraturstöd. Sedan 2015 är Edlund medgrundare av Mirari Residency, ett internationellt residensprogram på Åland.

Sidan uppdaterad: 2019-10-10
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se