Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Rendezvous

Tredjeårskurselever från Konstskolan i Gävle
23 MAJ - 13 JUNI
Obs. Ingen vernissage, Konsthallen

Rendezvous är utställningens röda tråd. Vi fokuserar på mötet. Konsthallen är för oss en mötesplats där våra verk av olika stilar kan stråla samman och bilda ny mening, ett nytt möte mellan betraktare och verk och mellan varje enskilt objekt. Vi vill bilda samspel och interaktion. För oss leder allt till ett nytt möte och en ny tolkning baserat på varje individs egna erfarenheter och upplevelser...

Obs. Ingen vernissage för allmänheten pga Coronapandemin.


Presentation av eleverna och deras arbete

Morgan Lutti
Mitt arbete är främst skulpturalt, men jag har en stor uppskattning för bruksföremål och finner ro i att skapa dessa. Jag har även provat på att skulptera i olika material, men det är keramisk lera som ger mig den känslan jag behöver när jag jobbar. Det är något med den leriga konsistensen, som jag från början inte tyckte om, som ger en frihet och låter mig uttryckas på fler sätt än med andra material.

Emelie Farkas
Projektet Krås och krona är en serie målningar och skulpturer som jag arbetat med sista året vid Gävle konstskola. Mina verk är en tolkning av maktspel och gestaltning av mänskliga beteenden, liksom hur individen ingår i en hierarkisk ordning. Fabeldjuren kan liksom oss inte alltid rå för vilken ställning de tvingas inta. Jag har till viss del inspirerats av historiska målningar där människor med makt ofta avporträtterats med vita kragar/krås av olika slag. En tanke är att djuren iklädda dessa långa kragar också kan ha tappat bort sin frihet. De är bundna och fast i hur de ska bemöta omvärlden..

Valter Johansson
Att skapa ett verk är för mig en upptäcktsresa genom de abstrakta narrativ och drömartade världar som uppenbarar sig när jag låter hand, öga och sinne samspela. Det försiggår en ständig dialog mellan mig och mina verk. Vi berättar om oss själva för att tillsammans komma fram till en slutsats om vem jag är och vad det jag skapar betyder. Id och överjaget. När ni läser mina verk så läser ni även av mig. Det är en resa genom det undermedvetna mot total självinsikt.
Jag vill som konstnär inspirera åskådaren att bryta sig loss från till synes objektiva sanningar och uppmana fantasin till att ta ledningen i tolkningen av omvärlden. Likt en rebus måste du bortse från det ytliga och objektiva för att hitta mönstret bakom och för att se saker ur andra perspektiv.

Jordan Shakes
Mitt namn är Jordan Shakes och jag är en konstnär tillfälligt baserad i Sandviken.
Föddes i Oktober 1998 och har ritat så länge jag kan komma ihåg.
Det är lika naturligt för mig som att andas.
Jag gör mestadels mixed-media kollager både fysiska och digitala men även skulpturer, kläder, ljud och video verk.
Jag får inspiration ifrån livet i helhet och konverterar det jag upplever till mina målningar.
Några inspirations källor jag använder mig mycket av är bland annat: Tv-spel, Filmer/Serier, Naturen och Musik.
Mina tankar och känslor kommer också in i mina verk, vilket ger mig en viss frid,
ett lugn som jag vill kunna ge till andra.
Intuitionen styr mig och min konst mest då jag känner att det gynnar mig mest, spirituellt och emotionellt, men har också konst som är mer noggranna bestämt.
I material så använder jag mig av allt möjligt jag hittat eller har framför mig, återkommande material brukar vara teckningar och urklipp från tidningar och böcker.
Jag skapar konst för att kunna hantera livet och för att det är en del av mig.

Daniel Nordin
Jag utforskar parallellerna i världen runt om oss, vår plats i kretsloppet och den påverkan vi har. Det konstanta strävandet mot teknologisk utveckling där vi utgår ifrån principer och funktioner i naturen. Vår naiva inställning till hur vi beter oss och integrerar med varandra såväl som den planet vi lever på. Kan vi fortsätta vår utveckling på ett sätt där vi lever i positiv symbios med vår omgivning?
I mitt skapande vill jag framhäva de tillgångar naturen ger oss och visa på hur de syntetiska, teknologiska framsteg vi gör har utvecklats ifrån redan existerande ting. Vi behöver inte förstöra och utnyttja vår omvärld för att må bra och frodas.
Det tar form i främst keramik och textil, två medium som på många sätt skiljer sig åt men som jag finner delar många paralleller. Mycket av mina verk kan relateras till det vardagliga, det är också där jag tror vi behöver skapa förändring. Det är där vår allra största påverkan är, tänk om vi bara ändrade på oss?

Saga Öholm
Min konst är väldigt impulsiv. Jag gillar inte att överplanera, utan tar snarare saker som dom kommer, och det är väldigt mycket så jag arbetar i min konst också – snabbt, och trashy. Min konst är väldigt personlig och jag tar väldigt mycket inspiration från min uppväxt, mitt personliga liv och mitt ego.
Jag tycker att det finns en viss skönhet i det som är trashy, stort och högljutt, och det är något som definitivt driver mig i min konst – Jag vill att min konst ska vara fräck, nästan oförskämd, i hur “trashy” den är. Jag gillar konst som är utmanande.
Något jag väldigt ofta gör är att blanda olika material, till exempel plast, växter och textil. Jag blandar även tekniker – jag är väldigt intresserad av att blanda in både 3D-printing och andra digitala verk jag har gjort i min konst. Mitt sätt att arbeta på och de tekniker jag använder styrs av min kärlek för att lära mig nya saker och jag strävar alltid efter att experimentera.

Sidan uppdaterad: 2020-05-27
Rapportera fel på sidan: medborgarservice@sandviken.se

Rendezvous av Konstskolan åk 3