Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

För elever med funktionsnedsättning på Kulturskolan

Elever med funktionsnedsättning är välkomna att söka till och delta i kulturskolans ämneskurser, vi erbjuder även särskilda kurser för barn och unga med funktionsnedsättningar och särskilda behov.

Förutom alla Kulturskolans ämneskurser finns Kulpåsen, en stimulerande och utforskande kurs där vi blandar drama, sång, musik, rörelse och bild samt Funkisdans och KulturKul.

För mer information kontakta Kulturskolans expedition:

kulturskolan@sandviken.se

026-24 15 24

Kulpåsen (från 10 år)

Kulpåsen är en stimulerande och utforskande kurs för barn och unga med olika funktionsnedsättningar och särskilda behov. Vi har kul-på-scen!

Kulpåsen

Här får du möjlighet att, utifrån dina egna förutsättningar, utvecklas och ha roligt med olika konstformer. Vi blandar drama, sång, musik, rörelse och bild.

Verksamheten anpassas så långt som möjligt efter dina enskilda behov. Undervisningen sker i grupp under ledning av två pedagoger. Personliga assistenter är välkomna. Möta upp eller lämna vid färdtjänst kan vi tyvärr inte hjälpa till med.

Vid anmälan är det är viktigt att vi får rätt information om funktionsnedsättningen för att kunna tillgodose de särskilda behoven.

Måndag 16:30-17:15

Lärare

Elisabet Wangby Björling

Terminsavgift

725 kr

Funkisdans (från 7 år)

Funkisdans är en danskurs som riktar sig till barn och unga med olika funktionsnedsättningar och särskilda behov. Upplev glädje genom dans!

Kulspåsen funkisdans

Genom dans och rörelse tränar vi koordination, musikalitet, balans, kroppskontroll och samarbete.

Verksamheten anpassas så långt som möjligt efter dina enskilda behov. Undervisningen sker i grupp. Personliga assistenter är välkomna. Möta upp eller lämna vid färdtjänst kan vi tyvärr inte hjälpa till med.

Vid anmälan är det är viktigt att vi får rätt information om funktionsnedsättningen för att kunna tillgodose de särskilda behoven.

Lärare

Linnéa Persson

Terminsavgift

725 kr

KulturKul (från 7 år)

Kulturkul är en stimulerande och utforskande kurs för barn och unga med olika funktionsnedsättningar och särskilda behov.

Kulpåsen

Här får du möjlighet att, utifrån dina egna förutsättningar, utvecklas och ha roligt med olika konstformer. Vi blandar drama, musik och dans.

Verksamheten anpassas så långt som möjligt efter dina enskilda behov.
Undervisningen sker i grupp under ledning av två pedagoger.
Personliga assistenter är välkomna.

Kulturskolans pedagoger håller en dialog med skolans lärare om elevernas enskilda behov.

Gruppen träffas tisdagar 14.15-14.55 på skolan. Kulturskolans pedagoger följer eleverna till anslutande skolskjuts efteråt.

För elever i låg-, och mellanstadiet.

Lärare

Elisabet Wangby Björling
Linnéa Persson

Terminsavgift

450 kr (avgiftsfritt 23/24 med stöd från Kulturrådet)