Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Servicedeklaration för Kulturskolan

Kulturskolan erbjuder en rolig och utvecklande fritid för Sandvikens barn och unga genom kurser i estetiska ämnen. Vi undervisar nybörjare såväl som elever som vill fortsätta fördjupa sig inom ett konstnärligt område. Kulturskolans pedagoger har en gedigen kompetens och skapar tillsammans förutsättningar för kreativa möten mellan elever, personal och publik. Kulturskolans verksamhet når också barn och unga i skolan och förskolan genom olika kulturprojekt och samarbeten.

Vi lovar att

Du som är elev i kulturskolan får pedagoger som anpassar undervisningen för dig, enskilt såväl som i grupp. Du som spelar orkesterinstrument eller sjunger erbjuds att delta i ensemblespel/körsång. Du som elev bemöts med respekt och omtanke. Du får möjlighet att uppträda och visa resultaten av ditt arbete inför publik. Kulturskolan ger en bra grund för dina fortsatta studier. Kulturskolan garanterar dig minst 25 tillfällen per läsår under förutsättning att du börjar vid läsårsstart. I detta ingår undervisning, konserter/föreställningar med mera. Sjukdom eller annan frånvaro som beror på dig omfattas inte av garantin. Du får en egen utvecklingsplan som tas fram tillsammans mellan dig och din lärare.

Vi hjälper dig

Plats erbjuds efter skriftlig ansökan. Dina uppgifter läggs in i vårt datasystem och så snart det blir en ledig plats blir du kontaktad. Erbjudande om plats meddelas brevledes. Instrument finns i många fall att hyra hos oss.

Ditt ansvar

Att du som elev berättar vilka förväntningar du har, vad du vill lära dig och att att du medverkar genom att komma på dina lektioner. Du ska meddela eventuell frånvaro till din lärare/kulturskolan. För att nå ett riktigt bra resultat är det bra om du övar mellan lektionstillfällena. Vi förväntar oss också att du visar hänsyn och respekt mot dina kamrater.
Att du som vårdnadshavare följer kulturskolans regler och betalar avgiften i tid och återlämnar eventuella hyrinstrument när ditt barn slutar. Vi förväntar oss också att du ger den information om ditt barn som behövs så att läraren/kulturskolan kan möta elevens behov på bästa sätt.

Vid frågor

Har du frågor om kulturskolans verksamhet ring oss på telefon 026-24 15 24 alla vardagar kl 08:00-16:00. Du kan också maila direkt till din lärare eller kulturskolan.

Vi vill veta vad du tycker

Du kan lämna synpunkter på kommunens tjänster och få svar inom 10 dagar.
Skicka in din synpunkt via webbformuläret på vår hemsida eller kontakta Medborgarservice 026-24 00 00.

Kulturskolan är en del av Kultur- och fritidsförvaltningen