Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Dansa på Kulturskolan

Fylls din kropp av glädje när du hör musikens rytmer?
Dans är frihet och glädje. Genom dansen blir uttryck och kreativitet levande.
När du tränar hos oss får du en god teknisk grund inom dans oavsett vilken dansstil du väljer. Vi arbetar från grunden med teknik, musikalitet och scenisk närvaro med dansglädjen i fokus.

Pyttedans - Ålder: 3 år

Tillsammans med en medföljande vuxen fyller vi lektionen med dansglädje utifrån barnens spontana rörelser och fantasi. Vi arbetar bland annat med koordination, rytmik, styrka och uttrycka men även med avslappning. Utöver detta tränar vi samarbetsförmågor och självständighet.

Kläder som inte hindrar dig från att röra dig och bli svettig. Inga utklädningskläder såsom t.ex Pippi Långstrumpkostym. Barfota eller sockiplast/tossor på fötterna. Vattenflaska som är förslutningsbar.
Tid: Tisdagar 16.00-16.45

Dansmix - Ålder: 4-6 år

I dansmixen introduceras dansen på ett lekfullt sätt. Här får du som elev möjlighet att träna in både färdiga koreografier inom olika dansstilar men även dansa utifrån dina egna rörelser. Vi tränar bland annat koordination, rytmik, styrka och uttryck. Lektionerna fylls med dansglädje och kreativitet.

Kläder som inte hindrar dig från att röra dig eller bli svettig. Inga utklädningskläder så som t.ex Pippi Långstrumpkostym. Barfota eller sockiplast/tossor på fötterna. Vattenflaska som är förslutningsbar.
Tid: Måndagar 16.00-16.45

Barnbalett - Ålder: 7-10 år

Tillsammans träder vi in i balettens värld med rötter från 1400-talet. Vi tränar grunderna i dansstilen på ett lekfullt sätt i samband med den egna fria rörelsen. Inom baletten strävar man efter lätthet, smidighet och harmoni i samspel med musiken. Stilen ses ofta som ett bra komplement till många andra dansformer. Stort fokus ligger på kroppens hållning!

Kläder som inte hindrar dig från att röra dig och bli svettig. Inga utklädningskläder så som t.ex. Pippi Långstrumpskostym. Barfota eller sockiplast/tossor på fötterna. Vattenflaska som är förslutningsbar.
Tid: Tisdagar 16.45-17.45

Street - Ålder: Killgrupp 7-10 år, mixad grupp: 7-11 år

Streetdance är ett samlingsnamn på många olika stilar så som funk, locking, popping, hip hop med flera och är under ständig utveckling. Under dessa lektioner arbetar vi med koordination, styrka, hårda och mjuka rörelser. Vi tränar på att lära in koreografi likväl som vi tar tillvara på varandras erfarenheter och fantasi, experimenterar och kommer på nya steg. En stil med attityd!
Tid: Måndagar 16.45-17.45 Killgrupp,
Tid: Tisdagar 18.00-19.00 Mixgrupp

Street - Ålder: från 12 år

Streetdance är ett samlingsnamn på många olika stilar så som funk, locking, popping, hip hop med flera och är under ständig utveckling. Under dessa lektioner arbetar vi med koordination, styrka, hårda och mjuka rörelser. Vi tränar på att lära in koreografi likväl som vi tar tillvara på varandras erfarenheter och fantasi, experimenterar och kommer på nya steg. En stil med attityd!
Tid: Måndagar 18.00-19.00

Jazzshow - Ålder: från 10-13 år

Jazzdansen har sina rötter i den afrikanska dansen med sina rytmer och låga tyngdpunkt. Den jazzen som vi idag dansar är påverkad av en mängd olika danstilar och kan dansas till många olika musikgenrer. Oftast är den jazzdans du ser i musikvideo, musikaler m.m. Här tränar vi bland annat isolationer, rytmer, koordination och styrka.

Kläder som inte hindrar från att röra dig och bli svettig. Barfota eller danssneakers. Vattenflaska som är förslutningsbar.
Tid: Tisdagar 19.00-20.00

Contemporary/modernt - Ålder: från 13 år

Den moderna dansen utvecklades som en motreaktion till balettens ordnade former i början av 1900-talet och är ännu idag under konstant utveckling. Vi arbetar som så många andra dansstilar med styrka, teknik, smidighet och uttryck men den moderna dansen ses oftas som mer fri och mindre regelstyrd i sin rörelsevokabulär. Musiken är varierad och vi arbetar en del med "floorwork", golvet.

Kläder som inte hindrar dig från att röra dig och bli svettig. Barfota eller sockiplast/tossor på fötterna. Vattenflaska som är förslutningsbar.
Tid: Måndagar 19.00-20.00

Lärare i Dans:

Sabina Bjurström

Sabina Bjurström

Madelene Dronkers (Föräldraledig)

Madelene Dronkers (Föräldraledig)

Sidan uppdaterad: 2018-03-05
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se