Translate

Telefon
Medborgarservice: 026-24 00 00

Besöksadress
Stadshuset: Odengatan 37, Sandviken

Postadress
Sandvikens Kommun, 811 80 SANDVIKEN

E-post
medborgarservice@sandviken.se

Öppettider
Vardagar 08.00-17.00

Att berätta för barn och unga 2016

Seminariekonceptet Att berätta för barn och unga har blivit tradition i Gävleborgs län. Det här är femte gången det arrangeras och i år sätter vi extra fokus hur vi närmar oss viktiga frågor som flykt, rasism och det mångkulturella samhället i berättelser för de yngre målgrupperna. Varmt välkomna till en dag som vi hoppas ska ge både insikter och inspiration!

Datum och tid: Onsdagen den 23 november 2016 kl. 9.30 - 16.00

Plats: Missionskyrkan, Ockelbo

Målgrupp: Bibliotekspersonal, kulturpersonal, pedagogisk personal och skolledare, kulturutövare och andra som arbetar med barngrupper.

Arrangörer: Litteraturhuset Trampolin/Kulturcentrum Sandviken, Ockelbo kommun, Riksteatern Gävleborg, Region Gävleborg/Kulturutveckling, Folkteatern Gävleborg.

Vi är mycket stolta över att kunna presentera dagens program med kunniga föreläsare och aktuella komplexa frågor:

-  Rasism och rasistiska strukturer - hur kan scenkonsten närma sig dessa frågor? Svenska ASSITEJ om projektet Shadowlands.

Folkteatern Gävleborg om inkluderande scenkonst för barn och unga. Vilka kroppar och berättelser behöver ta plats på scenen idag? Ett samtal om bl.a. representativitet, vithetsnormen och hur teater kan vara både konst och verktyg runt ett så laddat ämne som hedersrelaterat våld och förtryck.

- Viveka Sjögren om sitt arbete med barnlitteratur i Nepal och om sina bilderböcker om barn på flykt.

- Doreen Månsson berättar utifrån sina erfarenheter av att skapa TV-program, dokumentärer och musik för barn och ungdomar om komplexiteten i att skildra det mångkulturella Sverige.

Seminariet, inklusive lunch samt förmiddags- och eftermiddagsfika, är kostnadsfritt för dig som är yrkesverksam i Gävleborgs län. För övriga debiteras en seminarieavgift på 500 kronor exkl. moms.

OBS! Om du anmäler dig och får förhinder vill vi att du avanmäler dig. Annars måste vi debitera en avgift på 300 kronor.

Frågor och information:

Karin Forsgren Anderung, 026-24 16 35 karin.forsgren.anderung@sandviken.se

Inbjudan med ett urförligt program och presentation av föreläsarna hittar du härPDF (pdf, 283.6 kB).

Varmt välkommen!

Anmäl dig genom att fylla i och skicka iväg dina uppgifter i formuläret nedan.

Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller vid anmälan.

Bekräftelse har skickats ut till de som fått plats på seminariet. Hör av dig till Karin Forsgren Anderung om du har anmält dig men INTE fått en bekräftelse.

Sidan uppdaterad: 2017-01-27
Rapportera fel på sidan: webbredaktionen@sandviken.se