Startsidan för Sandvikens kommuns webbplats

Pedagogiskt material

Litteraturhuset Trampolin erbjuder regelbundet riktade program för förskola och skola. Olika åldersgrupper bjuds in att delta i kortare eller längre projekt som handlar om läs- och språkstimulans med hjälp av olika estetiska uttrycksformer. Programmen tas fram i samarbete med till exempel dramapedagoger, bibliotekarier, författare, lärare och konstpedagoger.

En av de bärande idéerna för Litteraturhuset Trampolin är att verksamheten ska arbeta med metodutveckling och sprida kunskaper om denna samt att koncept/program ska tas fram och spridas. Här nedanför kan du se olika koncept och material vi arbetat fram. Kontakta oss gärna om du är intresserad av något material så skickar vi det till dig. Arbetar du inom Sandviken kommun finns handledningarna att ladda ner från Kulturlöftets sida, Kultur på egen hand.

Vårt material får användas fritt, men vi önskar att ni anger oss som avsändare. Vi blir också glada om ni vill berätta lite kort för oss vad ni gjort utifrån materialet, åsikter, förslag på förbättringar eller om ni har några specifika önskemål inför framtida material och handledningar.

Handledningar till böcker och övrigt material:

  • Manual- Book Creator
  • Manual- iMovie, iMotion och Green Screen Pdf, 380.6 kB.
  • Berättarryggsäcken- Sandvikens lokalhistoria 5-12 år, kontakta Astrakan för utlån.
  • Skrivarlyan- Mobilt skrivinspirationsmaterial 13-19 år
  • Knacka på ett kulturarv- förskola, kontakta Astrakan för utlån.
  • Upptäck språket- film på Sandvikens folkbiblioteks YouTube kanal.

Regelbunden information om Litteraturhuset Trampolins verksamhet för våra vuxna målgrupper får du i Litteraturhusbloggen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., och om du registrerar dig för våra nyhetsbrev. Länk till annan webbplats.

Vill du veta mer

Kontakta mig via e-post: katarina.a.eriksson@sandviken.se